Ironia neagră a sorţii. Un bărbat a murit pe scenă, chiar în timp ce ţinea o conferinţă despre longevitate VIDEO

Chen Peiwen, directorul chinez al unei întreprinderi de produse farmaceutice, ţinea o conferinţă despre sănătate şi longevitate când s-a prăbuşit pe scenă în faţa auditoriului şi a murit, fiind victima unui infarct. Bărbatul avea 65 de ani.

02 ian. 2020, 17:01
Ironia neagră a sorţii. Un bărbat a murit pe scenă, chiar în timp ce ţinea o conferinţă despre longevitate VIDEO

Nefericita întâmplare a avut loc în timp ce Chen Peiwn susținea o prelegere la Zhangzhou (provincia Fujian, din China). Conform presei locale, directorul companiei farmaceutice s-a prăbuşit imediat după ce le-a oferit ascultătorilor sfaturi despre longevitate. Momentul a fost filmat cu telefoanele şi camere video de mai mulţi martori, care l-au disptribuit apoi pe reţelele de socializare.

Moartea omului de afaceri a stârnit mai multecontroverse. Pe de o parte, s-a zvonit că Chen Peiwn a murit după ce a băut un produs al propriei companii, însă firma a negat ulterior informaţia. Pe de altă parte s-a spus că moartea sa ar fi suspectă şi în legături directă cu averea uriaşă pe care ar fi strâns-o, aproximativ 6 miliarde yuani (860 milioane euro), dar nici suma colosală vehiculată nu a fost confirmată.

Compania pe care Chen Peiwn a condus-o, Zhongyi Health and Technology, fondată în august anul trecut, în provincia Guangdong, din sudul Chinei, este specializată în tratarea gutei și a altor boli legate de nivelul ridicat al acidului uric. Produsul său principal, bazat pe extracte de plante medicinale, se vinde cu peste 75 de euro pe sticlă.

Momentul în care Chen Peiwn se prăbuşeşte pe scenă: