Ironia SIGURANŢEI: S-a îmbarcat CLANDESTIN în avion când se anunţase ÎNTĂRIREA SECURITĂŢII pe aeroport

Un francez a reuşit joi să se îmbarce fără bilet într-un avion spre Paris, în aceeaşi zi în care a fost anunţată consolidarea măsurilor de securitate pe aeroporturile europene, informează vineri AFP, citată de Agerpres.

04 iul. 2014, 07:28
Ironia SIGURANŢEI: S-a îmbarcat CLANDESTIN în avion când se anunţase ÎNTĂRIREA SECURITĂŢII pe aeroport

Un francez s-a îmbarcat într-un avion fără bilet în aceeaşi zi cu anunţul întăririi securităţii pe aeroporturi. Hervé Couasnon, numit şi ‘poetul alpinist’ care s-a specializat în a intra în locuri interzise, a fost reţinut înainte ca avionul Air France să decoleze de pe aeroportul parizian Roissy-Charles de Gaulle cu destinaţia Roma. El a fost plasat în arest preventiv.

Am trecut de toate controalele şi m-am urcat în avion fără tichetul de îmbarcare sau bilet‘, a anunţat Hervé Couasnon cu puţin timp înainte agenţia France Presse. ‘Scopul a fost de a arăta problemele la controalele de securitate’, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Îmbrăcat în costum negru şi cămaşă albă, bărbatul de 56 de ani s-a dat drept însoţitor pentru peroanele cu handicap, mergând alături de un angajat care împingea un scaun cu rotile. El a putut în acest mod să treacă de două controale pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle, unul la poarta de îmbarcare şi altul la urcarea în avion, a precizat o sursă de pe aeroport.

Citeşte şi Hilar: Gestul incredibil al unui BĂRBAT care a RĂMAS BLOCAT în AEROPORT o noapte întreagă VIDEO

Hervé Couasnon a reuşit să facă acest lucru după ce Statele Unite ale Americii au anunţat joi consolidarea măsurilor de securitate pe anumite aeroporturi din Orientul Mijlociu şi Europa care au zboruri directe spre SUA. Oficialităţile americane au declarat miercuri pentru Reuters că administraţia Barack Obama încearcă să ia măsuri sporite de precauţie pe aeroporturile europene din cauza îngrijorărilor că membri ai reţelei Al-Qaida din Siria şi Yemen şi-au unit forţele pentru a dezvolta bombe ce ar putea fi urcate la bordul avioanelor.