Ironia sorţii: A plătit PENSIE ALIMENTARĂ timp de 18 ani FĂRĂ să fie TATĂL copilului

Un bărbat din Argeş a plătit timp de 18 ani pensie alimentară unui copil care nu este al lui. O instanţă din perioada comunistă a decis că el este tatăl băiatului şi abia acum adevărul a ieşit la iveală.

09 oct. 2014, 12:49
Ironia sorţii: A plătit PENSIE ALIMENTARĂ timp de 18 ani FĂRĂ să fie TATĂL copilului

Coşmarul lui Adrian Ciungu a început în 1986, când avea 23 de ani. O fostă iubită i-a spus că este tatăl copilului ei. Bărbatul era sigur că totul este o minciună şi a încercat să demonstreze că nu el este părintele.

În urma testelor efectuate la Mina Minovici s-a ajuns la concluzia că 10% dintre amprentele principale şi secundare de la mâini şi picioare coincid, restul nu. Totuşi judecătorii au concluzionat că eu sunt tatăl copilului.

Timp de 18 ani, omul a fost obligat să plătească pensie alimentară copilului. Între timp, el a continuat să îşi caute dreptatea în instanţă. În 2009, s-a întâlnit cu presupusul fiu şi l-a rugat să meargă împreună să facă un test ADN.

Citeşte şi BOMBĂ în SHOWBIZ. O tânără de 22 de ani susţine că este fiica lui Adrian Enache

Testul ADN a spus clar – exclus 100% de a fi tatăl copilului. Odată ce a avut confirmarea, bărbatul a cerut daune în justiţie.

„În prezent, clientul meu are de primit de la statul român prin Ministerul de Finanţe suma de 50.000 de lei, cu titlu de daune morale, o sumă infim de mică raportat la daunele morale şi având în vedere că această eroare judiciară i-a schimbat întregul curs al vieţii”, a declarat avocatul bărbatului păcălit, Ingrid Alexandrescu.

Nemulţumit de daunele decise de instanţă, bărbatul e hotărât să-şi caute dreptatea la CEDO. Omul a cerut despăgubiri de la stat şi a primit 50.000 de lei.