Îşi vând organele pe Internet pentru zeci de mii de euro. Românii dau anunţuri şocante pentru bani

Publicat: Vineri, 14 Iunie 2013 09:48 // Actualizat: Vineri, 14 Iunie 2013 09:48 // Sursa: RTV.net

Dacă dai o simplă căutare pe Google "vanzare organe" vei avea o surpriză neplăcută. Pentru bani oamenii sunt capabili să renunţe la sănătate şi să treacă pe masă de operaţie. Sunt dispuşi pentru câteva mii de euro să se lipsească de ficat, plămân sau rinichi. Îngrijorător este şi faptul că îşi asumă riscul de a ajunge după gratii pentru trafic de organe. În timp ce unii se gândesc să-şi vândă un organ pentru a se îmbogăţi, programul naţional de transplant a rămas fără fonduri.

Foto: captura

Nelu are 38 de ani şi locuieşte cu soţia şi cei şapte copii într-o localitate din Bacău. Lucrează cu ziua prin sat, iar banii nu-i ajung pentru a-şi întreţine familia. S-a gândit că singura soluţie pentru a scăpa de sărăcie este să doneze un organ. A dat anunţ că este dispus să doneze un rinichi. Un reporter de la ROMÂNIATV.NET a sunat la numărul afişat în anunţ şi într-adevăr povestea s-a adeverit. Omul asigură că este perfect sănătos, că este nefumător şi că niciodată nu a consumat alcool, dar pentru gestul lui cere 20.000 de euro. Speră ca, prin acest sacrificiu, familia lui să nu mai ducă grija zilei de mâine.

Internetul abundă de astfel de anunţuri. Oamenii sunt dispuşi să renunţe la propria sănătate pentru a face rapid rost de bani. Preţurile pornesc de la câteva sute de euro şi ajung până la câteva zeci de mii. În mediul online se găseşte orice de vânzare.

O tânâră de 27 de ani este dispusă să-şi vândă ovulele pentru suma de 2.500 de euro. "27 ani, mămică, sănătoasă, blondă, ochi albaştri, 1.76 vând ovule", scrie femeia în anunţul dat pe Internet.

Câteva rânduri mai jos, o altă femeie vrea să-şi dea ovulele pentru suma de 2.000 de euro. "Vând ovule unei femei serioase care chiar îşi doreşte un copil. Eu am două fetiţe, naştere normală, sănătoase şi grupa sanguină 01 cu Rh pozitiv".

Ani grei de închisoare pentru cei care îşi vând organele

Cu riscul de a se alege cu dosar penal şi de a ajunge după gratii pentru trafic de organe, mulţi români îşi scot la vânzare diverse organe, rinichi, ficat, plâmân, testicul, ovare, orice, numai bani să ai. Probabil mulţi nu ştiu că dacă vrei să faci bani din donarea de organe te aşteaptă ani grei de închisoare.

Secretarul de stat al Ministerului Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat pentru ROMÂNIATV.NET că vânzarea organelor "este o faptă extrem de gravă şi ilegală. Este o infracţiune foarte serioasă şi dacă se dovedeşte că a fost vânzare de organe este caz de puşcărie. Aici nu se glumeşte".

Nu mai sunt fonduri pentru transplanturi

În timp ce unii se gândesc să-şi vândă un organ pentru a se îmbogăţi, programul naţional de transplant a rămas fără fonduri. Raed Arafat a explicat cum s-a ajuns în situaţia de a fi cheltuiţi toţi banii de transplant.

"A crescut numărul donatorilor foarte mult şi finanţarea nu era calculată pentru această creştere, însă domnul ministru a promis clar că la rectificare va face tot posibilul să suplimenteze suma pentru a face faţă donatorilor. Am ajuns la un număr mare de donatori pentru că la sfârşitul anului trecut, la Ministerul Sănătăţii, am semnat un ordin prin care am nominalizat coordonatorii de transplant pe fiecare spital. Nominalizând coordonatorii de transplant, automat, au început să identifice cazurile care sunt potenţiali donatori, care altă dată mureau fără a fi identificaţi ca donatori. După acest ordin a crescut numărul de donatori", a spus Arafat.

Citeşte şi: Donarea de organe, o nouă cauză susţinută de Facebook

Citeşte şi: PREMIERĂ ÎN TRANSPLANT: Cinci donatori din trei oraşe în doar 36 de ore

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a precizat săptămâna trecută că, în ceea ce priveşte bugetul pe 2013, luând în calcul evoluţia intervenţiilor, ar fi nevoie de o suplimentare a bugetului pentru transplant de 70 de milioane de lei.

loading...
6 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 ian 02:51
Răspunde | Votează email 0 email
Dr Charles
Vrei să cumperi un rinichi sau vrei să-ți vinzi
rinichi? Esti tu
Căutați o oportunitate de a vinde rinichi pentru bani
Din cauza defalcării financiare și nu știți ce să faceți
Faceți, contactați-ne astăzi și vă vom oferi bine
Suma banilor pentru rinichi. Numele meu este Doctor Charles
sunt un
Nefrologist la Spitalul NICHOLAS. Clinica noastră este
Specializată în chirurgia renală și de asemenea se ocupă
Cumpărare
Și transplantul de rinichi cu o viață și
Donator corespondent.
Suntem situați în India, Turcia, Nigeria, Statele Unite ale Americii, Malaezia, India
Dacă sunteți interesat în vânzarea sau cumpărarea de rinichi, vă rugăm să nu
Nu ezitați să ne contactați prin e-mail.
Email: [email protected]

Cu sinceritate
DR CHARLES.......
09 feb 07:44
Răspunde | Votează email 0 email
Mr James Carlos
Cum am vândut unul dintre rinichi meu la un spital India Shenkar și mi-au platit $ 110,000usd eu sunt domnul James Carlos de chile 35 ani vechi cuvinte nu sunt suficiente pentru a în primul rând îi mulțumesc prietenului meu Gomez care ma trimis la spital prin e-mail: [email protected] am fost total jos punct de vedere financiar, așa că am învățat înțelept să vândă una dintre rinichi meu și acum eu sunt fericit ca am facut daca nu i-ar fi suferit sever l-am învățat înțelept pentru beneficiul altora care sunt în căutarea unui cumpărător veritabil de rinichi pentru a contacta Dr. Ravindra cauza o multime de medici false sunt pe internet în căutarea pentru care a devoir și se extrage câștigă greu bani în ciuda dificultății financiară precară sunt
Încă o dată mulțumesc spital Shenkar care a cumpărat unul dintre rinichi meu pentru patien lor stima nevoie de ea ceea ce privește Dl James Carlos de la Chile
01 iul 20:57
Răspunde | Votează email 0 email
faith bank
Bună ziua.
Ai nevoie de credit de nevoi personale sau de afaceri, fără stres și de aprobare rapid? Dacă da, vă rugăm să ne contactați așa cum suntem acum, oferind credite cu dobândă prim. Împrumut nostru este securizat și sigur, pentru mai multe informații și aplicații, vă rugăm să răspundeți la acest e-mail. ([email protected]) numele și suma necesară.
06 nov 22:24
Votează email 0 email
...de 25.000 de dolari, deoarece acesta a fost oprit de autorităţile americane, fiind considerat extrem de periculos. Citeşte şi Îşi vând organele pe Internet pentru zeci de mii de euro. Românii dau anunţuri şocante pentru bani Povestea...
12 oct 18:43
Votează email 0 email
...donatori în moarte cerebrală”, a spus Lucan, care este şi membru al Consiliului Ştiinţific al ANT. Citeşte şi Îşi vând organele pe Internet pentru zeci de mii de euro. Românii dau anunţuri şocante pentru bani Potrivit acestuia, peste 75 la...
18 iun 14:15
...estimative ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). În unele cazuri, vânzarea organului este voluntară: în acest fel, donatorul caută să-şi îmbunătăţească situaţia financiară. Potrivit organizaţiei Organs Watch, un hindus poate primi circa o mie de dolari pe piaţa...
14 iun 11:22
Răspunde | Votează email 0 email
petros
romanul vinde si pe.....masa pentru bani.!!!
1
EUR
4.7274
RON
22 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H