ISIS a revendicat atentatul din oraşul şiit Kerbala din Irak, soldat cu 12 morţi

Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat atacul cu bombă asupra unui autobuz, soldat cu moartea a 12 persoane la Kerbala, oraş sfânt şiit din Irak, care va găzdui la finalul lunii octombrie milioane de vizitatori din întreaga lume pentru cel mai important pelerinaj şiit, informează AFP.

22 sept. 2019, 05:38
ISIS a revendicat atentatul din oraşul şiit Kerbala din Irak, soldat cu 12 morţi

Atentatele s-au rărit la Kerbala în ultimii ani, dar celule clandestine ale grupării Stat Islamic continuă să organizeze atentate care îi vizează în special pe şiiţi.

Doisprezece civili au fost ucişi, vineri, în urma exploziei unei bombe plasate într-un autobuz la intrarea în oraşul şiit Kerbala din Irak.

Sâmbătă, forţele de securitate irakiene au anunţat că au arestat un bărbat, bănuit că a plasat bomba înainte de a coborî din autobuz.

La sfârşitul lunii octombrie, Irakul aşteaptă milioane de noi pelerini pentru Arbain, sărbătoare ce marchează încheierea perioadei de doliu Muhharam de 40 de zile, început la Ashura.

Acesta este cel mai important pelerinaj şiit din lume care aduce împreună, anual, aproximativ 15 milioane de credincioşi.


loading...
Partenerii noștri