ISIS are o listă lungă de aşteptare cu atentatori sinucigaşi. Unii terorişti se plâng de corupţie

Una dintre figurile proeminente ale organizaţiei Statul Islamic, Kamil Abu Sultan ad-Daghestani, dezvăluia în urmă cu câteva luni că listele cu atentatorii sinucigaşi sunt foarte lungi şi denunţa faptul că unii dintre aceştia sunt promovaţi pe liste pe baza favoritismelor.

17 nov. 2015, 12:32
ISIS are o listă lungă de aşteptare cu atentatori sinucigaşi. Unii terorişti se plâng de corupţie

În Statul Islamic toţi ar trebui să fie egali, însă unii sunt mai egali decât alţii, după cum dezvăluia Kamil Abu Sultan ad-Daghestani.

Citeşte şi Panică în lume: Care este următoare ţintă anunţată de teroriştii ISIS

El se plânge că militanţii saudiţi din Irak îşi ajută prietenii şi rudele să ia parte la misiuni ce cuprind atentate teroriste sinucigaşe, lăsându-i pe conaţionalii săi ceceni fără şansa de a se arunca în aer. Astfel, potrivit acestuia, foarte mulţi doritori sunt nevoiţi să aştepte luni de zile pe lista atentatorilor sinucigaşi, până să fie trimişi într-o misiune.

Abu Sultan adaugă şi că listele de aşteptare pentru atentate sinucigaşe din Siria este atât de lungă încât –  în mod ironic – adepţii ISIS mor pe câmpurile de luptă înainte de a avea ocazia să se arunce în aer pentru Statul Islamic.