ISJ Sibiu, despre cazul fetei care a căzut de pe bloc şi a murit

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu a anunţat, marţi, că nu se implică în derularea anchetei demarate în cazul fetei care a murit după ce a căzut de pe un bloc turn şi a reiterat ideea că cele două profesoare care au fost cu tinerii nu au iniţiat ieşirea şi nu au fost prezente în momentul accidentului.

21 mart. 2017, 15:20
ISJ Sibiu, despre cazul fetei care a căzut de pe bloc şi a murit

Reprezentanţii ISJ Sibiu au transmis, marţi, un comunicat de presă prin care îşi exprimă regretul faţă de „tragicul eveniment” petrecut în 15 martie, când o elevă de 15 ani a căzut de pe un bloc turn din municipiul Sibiu şi a murit.

De asemenea, reprezentanţii ISJ Sibiu fac referire la prezenţa pe bloc a două profesoare.

„Cadele didactice care s-au aflat la locul tragediei erau în afara orelor de curs, în timpul liber, nu au inţiat această ieşire şi nu au fost prezente în momentul accidentului. Parchetul Sibiu, prin competenţele specifice, a demarat o acţiune de investigare a tragicului eveniment”, se arată în comunicat, potrivit news.ro.

Totodată, oficialii ISJ precizează că „îşi rezervă dreptul de a nu se implica în derularea acestei acţiuni până la sfârşitul anchetei”.

Vezi si: Detalii halucinante în cazul fetei de 15 ani care a căzut de pe acoperişul unui bloc. S-a confirmat prezenţa profesoarelor

Adolescenta de 15 ani a murit, miercurea trecută, după ce a căzut de pe blocul turn cu nouă etaje din municipiul Sibiu pe care se urcase împreună cu nişte prieteni.

Iniţial, surse oficiale au declarat că fata, împreună cu alţi şase prieteni, urcase la etajul al nouălea al blocului turn situat într-o zonă semicentrală a oraşului, într-un balcon comun în care accesul se face de pe casa scărilor.

Ulterior, anchetatorii au stabilit că fata de 15 ani s-a aşezat pe o bordură şi a scos picioarele printr-un cadru metalic montat pe peretele exterior al blocului cu rol de balustradă, care la un moment dat s-a desprins şi a tras-o pe copilă după el.

Fata a căzut în gol şi medicii nu au mai putut decât să constate decesul.

Ancheta a scos la iveală faptul că două profesoare şi încă o persoană adultă s-au aflat pe bloc înaintea producerii incidentului. Cadrele didactice susţin că la plecare le-au cerut tinerilor să coboare, directorul Colegului Tehnic „Cibinium” spunând că acestea erau în timpul liber şi că s-au întâlnit întâmplător pe stradă cu elevii şi au urcat pe bloc să admire oraşul.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.