Islamişti ce au tranzitat România înainte de a se alătura reţelei teroriste Stat Islamic, inculpaţi în Israel

Publicat: Joi, 20 Octombrie 2016 19:48 // Actualizat: Joi, 20 Octombrie 2016 19:48 // Sursa: romaniatv.net

Doi cetăţeni israelieni de etnie arabă care au tranzitat România înainte de a se deplasa în Siria şi Irak pentru a se alătura organizaţiei teroriste Stat Islamic au fost inculpaţi în Israel pentru terorism, anunţă Agenţia israeliană pentru securitate (Shin Bet).

Wissam Zabidat, în vârstă de 41 de ani, şi Sabareen Zabidat, în vârstă de 30 de ani, doi soţi de etnie arabă din orăşelul israelian Sakhnin, au părăsit Israelul în iunie 2015 împreună cu cei trei copii de trei, şase şi opt ani, ajungând iniţial în România, anunţă autorităţile israeliene, citate de publicaţiile Haaretz şi Times of Israel.

În România, cetăţenii israelieni de etnie arabă şi-au lăsat telefoanele mobile şi au întrerupt orice legătură cu alte rude, contactând însă prin Facebook un alt israelian arab, din orăşelul Umm al-Fahm, care devenise membru al reţelei teroriste Stat Islamic în 2013.

Din România, cei doi islamişti şi copiii lor au călătorit în Turcia, apoi în Siria. Au devenit membri ai reţelei teroriste Stat Islamic şi s-au stabilit în oraşul sirian Raqqa, fief al organizaţiei teroriste Stat Islamic. Teroriştii le-au confiscat paşapoartele, iar Wassim Zabidat a fost separat de soţie şi copii şi trimis la studii fundamentaliste islamice în zone din Irak aflate sub control terorist. Ulterior, a participat la operaţiuni militare, de partea organizaţiei teroriste Stat Islamic, în oraşul irakian Mosul, unde a fost rănit la un picior.

Familia s-a reunit în Mosul, la sfârşitul anului 2015. La începutul anului 2016, zona din Mosul în care se aflau cei doi soţi şi copiii lor a fost bombardată masiv, ei reuşind să scape din regiunile aflate sub controlul teroriştilor şi să se deplaseze în Turcia.

Cei doi islamişti - Wissam Zabidat şi Sabareen Zabidat - au revenit în Israel pe 22 septembrie, fiind arestaţi de agenţi Shin Bet pe Aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel Aviv. Suspecţii au fost puşi sub acuzare joi, de autorităţile judiciare din Haifa (Israel), pentru activităţi teroriste şi apartenenţă la o organizaţie teroristă islamistă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H