Islanda – România, barajul pentru Euro 2021, reprogramat la TOAMNĂ

Islanda - România, primul meci al barajului pentru EURO 2021, ar urma să se mute din iunie în septembrie. Partida fusese deja reprogramată pentru 4 iunie.

25 mart. 2020, 10:05
Islanda – România, barajul pentru Euro 2021, reprogramat la TOAMNĂ

UEFA a acceptat să dea prioritate competițiilor interne în detrimentul cupelor europene. Marți, în reuniunea din Nyon, cluburile și-au impus punctul de vedere.

UEFA a anunţat datele meciurilor programate în Bucureşti la EURO 2021

Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, a obținut acordul lui Aleksander Ceferin, şeful UEFA, ca toate campionatele să se poată termina până pe 15 iulie, în prognoza optimistă că s-ar relua cel mai târziu la 1 iunie.

„Deja s-a anulat, virtual, fereastra destinată inițial meciurilor de baraj din Nations League, mutată din martie între 1 și 9 iunie. Și cele patru calificate la turneul final se vor stabili în toamnă”, anunță Corriere dello Sport.

Italienii mai anunţă că toate țările vor ca titlul și echipele participante în eurocupe să se stabilească pe teren, prin recuperarea etapelor rămase (se va juca și la mijlocul săptămânii) și alcătuirea unui calendar omogen pe întregul continent: „S-a dorit eliminarea concurenței neloiale prin mutarea Champions League și a Europa League după jumătatea lunii iulie, când ar urma să se deruleze fazele finale. Nu s-a ajuns la un acord dacă se păstrează sistemul ori se adoptă Final Four”.