ISLANDA – ROMANIA 2-1. Tricolorii ratează calificarea la Euro, turneu găzduit şi de Bucureşti

România a piderut meciul din semifinalele play-off-ului de calificare la turneul final al Campionatului European din 2021, disputat la Reykjavik, cu Islanda. A fost 2-1 pentru gazde, care vor juca, la 12 noiembrie, în deplasare, cu Ungaria, pentru un loc la Euro-2020, competiție pe care România o găzduiește.      

08 oct. 2020, 16:48
ISLANDA – ROMANIA 2-1. Tricolorii ratează calificarea la Euro, turneu găzduit şi de Bucureşti

ISLANDA – ROMANIA 1-2. Gylfi Sigurdsson a deschis scorul în meicul Islanda – România, în minutul 16. El a marcat cu un şut de la 16 metri, din poziţie centrală, în stânga portarului Tătăruşanu.

Tot Sigurdsson a majorat scorul în minutul 34. Scăpat din marcajul lui Camora, el a marcat de pe partea dreaptă, cu un şut la colţul lung al porţii apărate de Tătăruşanu.

Alexandru Maxim a redus din diferenţă, după ce a marcat din penalti, în minutul 63. La o lovitură liberă executată de Ianis Hagi, intrat la pauză, Burcă a fost faultat în careu de Ragnar Sigurdsson, dar arbitrul Skomina a lăsat jocul să continue şi gazdele au ratat o mare ocazie. Atenţionat din camera VAR, arbitrul Skomina a dictat penalti, după ce a urmărit mult timp reluările fazei.

ISLANDA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV.

*Bulgaria, gol de onoare, 1-3

*Ungaria a majorat scorul în Bulgaria, 0-3

Min. 62> ISLANDA – ROMANIA 2-1, Gol Maxim din penalty.

*Ungaria a majorat scorul în Bulgaria, 0-2

Min 35: 2-0, dublă Sigurdsson !

Minutul 27: Gol anulat. Islanda a înscris din nou, prin Finnbogason, dar golul a fost anulat pe motiv de ofsaid.

*Ungaria a deschis scorul în Bulgaria, 0-1

Minutul 16: GOL Islanda! Sigurdsson deschide scorul la prima ocazie importantă a gazdelor. Sigurdsson s-a întors la 16 metri, l-a păcălit pe Crețu, după care a șutat pe jos, la colțul scurt.


Islanda – România, echipe de start

Islanda (4-4-2): Halldorsson – Palsson, R. Sigurdsson, Arnason, H. Magnusson – Traustason, A. Gunnarsson, Bjarnason, Gudmundsson – Sigurdsson, Finnbogason
Rezerve: Kristinsson, Runarsson, Saevarsson, Eyjolfsson, Ingason, Sigthorsson, Anderson, Sigurjonsson, Kjartansson, Gudmundsson, Bodvarsson, Skulason
Selecționer: Erik Hamren

România: Tătărușanu – Manea, Bălașa, Burcă, Camora – Stanciu, Crețu, Maxim – Deac, Alibec, Mitriță
Rezerve: Niță, Lazar, Toșca, Cicâldău, Pușcaș, Bancu, Keșeru, I. Hagi, Marin, Iancu, Grigore
Selecționer: Mirel Rădoi

Stadion: „Laugardalsvollur” (Reykjavik) 
Arbitru: Damir Skomina. Asistenți: Jure Praprotnik, Robert Vukan (toți din Slovenia)

Intră în www.peluzatricolora.ro și arată-ne de unde vezi meciul în această seară!

⏰ 17:00

Orele din ziua meciului trec cel mai greu, iar atunci când e vorba de o partidă cu miză uriașă, devin o eternitate! Așa resimt tricolorii în hotelul din Reykjavik, probabil asta e senzația tuturor celor care trăiesc mereu cu România în inimă.

Până la fluierul de start, împărtășim o curiozitate legată de unul din tricolorii noștri, Alex Mitriță. Legitimat la New York City FC, acesta trece prin măsuri inedite în contextul pandemiei. Încă de când efectele acesteia au început să devină îngrijorătoare în SUA, jucătorul este testat de două ori în trei zile! Practic, i se recoltează probe în două zile consecutiv, apoi o zi pauză! Astfel, Alex a depășit deja peste 50 de teste COVID efectuate, toate negative!

Trimite mesajele tale de încurajare pentru Alex Mitriță în www.peluzatricolora.ro și arată de unde susții astăzi România!

⏰ 16:00

⏰ 15:30

Mirel Rădoi împreună cu staff-ul tehnic au programat o sesiune de antrenament de 30 de minute azi, cu 6 ore înaintea meciului cu Islanda. Tricolorii au făcut ultimele repetiții de ordin tactic plini de entuziasm și nerăbdători să pună în practică diseară fazele eficiente exersate.

⏰ 12:00, ISLANDA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV.


ISLANDA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Persoana infectată este Gabriel Bodescu, secretarul general-adjunct al Federației. El ieșise negativ la testarea efectuată la București, înaintea decolării spre Islanda.

„Tricolorii” au zburat spre Reykjavik cu un charter și au respectat protocolul de siguranță agreat cu autoritățile islandeze: s-a stat câte un om pe fiecare rând de scaune, la distanță de un alt rând liber față de următoarea persoană.

În plus, jucătorii au stat în spatele avionului, iar cei din conducere în primele rânduri ale aeronavei. De la aeroport la hotel, Bodescu a venit într-o mașină de protocol, însoțit doar de Răzvan Burleanu, șeful FRF, și de Radu Vișan, secretarul general al Federației.

ISLANDA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Mirel Rădoi: „Islanda are avantajul băncii tehnice” 

Selecționerul Mirel Rădoi (39 de ani) a dezvăluit planul tactic pentru partida cu Islanda, din semifinala play-off-ului pentru Euro 2020. 

„Va fi o partidă dificilă. Au un antrenor (n.r. Erik Hamren) care s-a apucat de antrenorat în 1981, atunci când eu m-am născut. Și avantajul băncii tehnice îl are tot Islanda. Vorbim de un antrenor cu mare experiență, cu mare personalitate, care a demonstrat asta. Avem mai multe planuri de joc, trebuie să ne gândim că ostilitățile vor decurge în favoarea noastră, dar și invers. Trebuie să fim conștienți că poate fi un joc de 120 de minute. Suntem pozitivi, încrezători. Toți băieții au reacționat foarte bine. 

Vom încerca să fim tot timpul în terenul adversarului. Dacă spun asta, v-am dat detalii despre ce va urma diseară. Ne bucură că există concurență. În momentul de față, competivitate între jucători e foarte ridicată”, a declarat Rădoi în conferința de presă dinaintea partidei. 

ISLANDA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Erik Hamren: „Așteptăm acest meci din noiembrie! Nu mai avem răbdare să intrăm pe teren”

Selecționerul Erik Hamren mizează de spiritul și energia pozitivă a Islandei în meciul cu Româina: „Este multă bucurie la lot și suntem hotărâți să câștigăm. Erik Hamren este optimist înaintea semifinalei play-off-ului Euro 2020 și mulțumit de modul cum s-au pregătit jucătorii Islandei pentru ciocnirea cu România. 

„Așteptăm acest meci din noiembrie, așa că suntem gata! Nu mai avem răbdare să intrăm pe teren, există un spirit formidabil în lot. Mă gândesc la confruntare echilibrată. Sunt două echipe apropiate în clasamentul mondial, care vor să învingă, iar șansele de calificare sunt 50-50 la sută. Cine nu va comite greșeli mari și fructifică ocaziile se va impune. 

Trebuie să fim disciplinați și curajoși. Avem și experiență, și omogenitate, e multă bucurie la lot și suntem deciși să câștigăm”, a spus selecționerul, la conferința de presă.

Victoria cu Islanda, diseară, și apoi un nou succes în noiembrie, în finala play-off-ului, ne-ar aduce calificarea mult așteptată la UEFA EURO 2020. Turneu final organizat în 12 țări de pe continent între care și Bucureștiul. Capitala noastră va găzdui 4 partide, 3 din grupa C și o optime de finală.

20 din cele 24 de participante la EURO se cunosc deja, au fost repartizate în grupe. Tricolorii luptă pentru unul din ultimele 4 locuri la turneul final, disputate în cadrul play-off-ului de către 16 naționale. Semifinalele celor 4 mini-grupe, create pe baza parcursului din prima ediție a Ligii Națiunilor, se joacă azi, finalele sunt programate pe 12 noiembrie.

Traseul A
Islanda – România, ora 21:45
Bulgaria – Ungaria, ora 21:45

Traseul B
Bosnia-Herțegovina – Irlanda de Nord, ora 21:45
Slovacia – Irlanda, ora 21:45

Traseul C
Scoția – Israel, ora 21:45
Norvegia – Serbia, ora 21:45

Traseul D
Georgia – Belarus, ora 19:00
Macedonia de Nord – Kosovo, ora 21:45

Învingătoarele duelurilor evidențiate vor fi gazde în finala play-off-ului, pe 12 noiembrie.

Toamna trecută, la tragerea la sorți UEFA EURO 2020 de la București, am fost repartizați într-o grupă frumoasă alături de Țările de Jos, Ucraina și Austria. 

ISLANDA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Jucătorii și-au ales numerele, tricourile au fost imprimate, totul în linie dreaptă pentru meciul de la 21:45 pe care îl așteaptă toți românii! Alege numărul tău și tricolorul favorit, apoi intră în www.peluzatricolora. și trimite-i mesajul tău în ziua marelui meci cu Islanda!

1. Florin Niță ● 2. Alexandru Crețu ● 3. Alin Toșca ● 4. Sergiu Hanca ● 5. Mihai Bălașa ● 6. Cristian Manea ● 7. Denis Alibec ● 8. Alexandru Cicâldău ● 9. George Pușcaș ● 10. Alexandru Maxim ● 11. Nicușor Bancu ● 12. Ciprian Tătărușanu ● 13. Claudiu Keșeru ● 14. Ianis Hagi ● 15. Andrei Burcă ● 16. David Lazar ● 17. Ciprian Deac ● 18. Răzvan Marin ● 19. Gabriel Iancu ● 20. Alexandru Mitriță ● 21. Dragoș Grigore ● 22. Mario Camora ● 23. Nicolae Stanciu

ISLANDA – ROMANIA LIVE VIDEO ONLINE STREAMING PRO TV. Numărăm orele până la meci, dar informații noi curg în cantonamentul tricolorilor de la Grand Hotel Reykjavik, legate de partidă:

  • Se anunță 4 grade Celsius, șanse mici de ploaie. Stadionul islandezilor nu e acoperit, dar tricolorii nu au motive de îngrijorare. În cadrul echipei de organizare a partidei s-a discutat despre starea vremii și la ora meciului de azi se așteaptă 4 grade Celsius, cu șanse slabe de ploaie, prognoza estimând că precipitațiile ar trebui să înceapă curând, dar să se oprească în jurul orei 12:00 (15:00 ora României). În orice caz, am văzut și aseară la antrenamentul oficial, gazonul se prezintă foarte bine!Vor fi 59 de fani în tribune, dar se așteaptă sute sau mii la garduri! Deși maximum 60 de persoane vor fi, oficial, pe stadion, dincolo de cele două delegații, aproape sigur vom avea sute sau chiar mii de islandezi aproape de teren! Asta pentru că stadionul are două tribune și nu are peluze, în spatele ambelor porți fiind un gard ce desparte arena de străzi! Fanii s-au strâns aici și la meciul cu Anglia din septembrie, se așteaptă să fie în număr și mai mare azi! Forțele de ordine islandeze ar putea interveni totuși pentru a preveni aglomerarea lor, în contextul COVID.
  • Procedură specială în pandemie la stadion. După ajungerea celor două autocare cu delegația tricoloră la arenă, va începe un proces special de acces și verificare. Primul care are voie să intre în stadion este medicul tricolorilor. Acesta intră în contact cu reprezentanții medicali, pe care îi ajută apoi în accesul jucătorilor și staff-ului. Aceștia pot coborî din autocare în grupuri de maximum 5, trecând printr-un filtru de temperatură, un scanner identic celor de metale din aeroporturi. Ulterior, fiecare prezintă un act de identitate + dovada testului COVID negativ efectuat de laboratorul acreditat UEFA în cantonamentul de la Mogoșoaia.

Dincolo de toate, rămâne fotbalul. Și încrederea noastră, a tuturor, că vom face un meci mare și vom aduce calificarea României! LUPTĂM ÎMPREUNĂ!

Intră în www.peluzatricolora.ro și trimite mesajul tău către tricolori și Mirel Rădoi, încurajările tale vor ajunge la ei în această dimineață!

⏰ 8:00

Bună dimineața, români de pretutindeni! E ziua marelui meci cu Islanda! Miza o cunoaștem prea bine și ne va fi reamintită încă o dată, diseară. Pentru că la semifinala play-off-ului EURO va fi folosită mingea oficială de la Campiontul European: Uniforia. Balonul a fost lansat în toamna anului trecut și își dorește prin designul său să evidențieze noțiunea podurilor ce se întrepătrund care stă și la baza întregului concept al UEFA EURO 2020 organizat în 12 orașe de pe continent.
Ne dorim o posesie cât mai bună cu această minge și să înscriem de cât mai multe ori. Sau măcar cu un gol în plus față de adversar. Doar ”Uniforia” rimează mai bine cu România decât cu Islanda!