Islanda – România nu se joacă nici în iunie. UEFA a reprogramat partida de baraj pentru EURO 2021

UEFA a reprogramat din nou meciul Islanda - România, din barajul pentru EURO 2021. Partida ar fi trebuit să aibă loc pe 26 martie, dar din cauza pandemiei de COVID-19 a fost reprogramată pentru 4 iunie. Acum, forul european vine cu o nouă amânare.

01 apr. 2020, 12:54
Islanda – România nu se joacă nici în iunie. UEFA a reprogramat partida de baraj pentru EURO 2021

UEFA a decis să amâne din nou toate partidele programate pentru luna iunie și se pare că toate aceste meciuri se vor disputa în toamnă, cel mai probabil în luna septembrie, potrivit germanilor de la ZDF.

UEFA a anunţat datele meciurilor programate în Bucureşti la EURO 2021

„Toate deciziile luate au ca scop principal protejarea tururor celor implicați în fotbal, jucători, suporteri, antrenori, arbitri. Sănătatea fiecăruia este prioritatea numărul unu! După aceea, abia, vorbim de fotbal și de prioritățile fotbalului. Dacă e să mă refer strict la meciul cu Islanda, noi eram oricum pregătiți să îl jucăm în martie. Vom vedea când ne va permite situația globală să îl jucăm. Ar fi extraordinar ca orice pericol să dispară cât mai repede. Dacă va fi așa, ar putea fi câteva avantaje sportive pentru noi. Faptul că am beneficia în mod cert de un gazon mai bun decât ar fi fost la Reykjavik în martie și de condiții meteo mai apropiate de cele cu care sunt obișnuiți jucătorii noștri”, a declarat Mirel Rădoi, pentru site-ul oficial al Federației Române de Fotbal, după prima amânare a meciului Islanda – România.

Pentru a fi prezentă la EURO 2021, România trebuie să câştige play-off-ul programat în acest moment în iunie 2020. „Tricolorii” ar urma să dispute semifinala barajului în Islanda. În cazul unui succes, naţionala noastră va juca pentru un loc la turneul final, tot pe teren străin, în faţa Bulgariei sau Ungariei.

UEFA a mai luat următoarele decizii, asupra competiţiilor:

Euro U17 masculin 2020

  • Turneul final care trebuia să fie găzduit de Estonia se anulează.
  • Se anulează, implicit, şi disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Belgia).

Euro U17 feminin 2020

  • Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilităţi pentru disputarea turneului final din Suedia şi a ultimei faze preliminare, Turul de Elită, unde România este calificată (grupă programată în Ungaria).

Euro U19 masculin 2020

  • Se va căuta, în continuare, identificarea unei posibilităţi pentru disputarea turneului final din Irlanda de Nord şi a ultimei faze preliminare, Turul de Elită.

Euro U19 feminin 2020

  • Turneul final care trebuia să fie găzduit de Georgia se anulează.
  • Se anulează, implicit, şi disputarea fazei Turul de Elită, unde România era calificată (grupa era programată în Ţările de Jos)

Licenţierea cluburilor pentru cupele europene

  • Prelungirea termenului pentru finalizarea tuturor procedurilor.

Competiţiile de club continentale

  • Acestea urmează să reînceapă după reluarea competiţiilor interne, însă în acest moment se discută pe mai multe scenarii aflate sub analiză.

Perioada de transferuri

  • Se vor continua discuţiile pentru identificarea celei mai bune soluţii, fie extinderea perioadei de transferuri, fie decalarea acesteia, direcţia fiind aceea de flexibilitate în rezolvarea situaţiei, aşa cum Federaţia Română de Fotbal a solicitat.