Israel a decis înarmarea civililor! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor: „Vom răsturna lumea pentru a proteja orașele”

S-a decis înarmarea civililor din Israel, în speranța că vor face față opresiunii organizației Hamas. Ministerul Securității a declarat public că se ocupă de cumpărarea a zeci de mii de arme pentru populație, după ce situația a devenit din ce în ce mai alarmantă în regiune.

10 oct. 2023, 18:32
Israel a decis înarmarea civililor! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor: „Vom răsturna lumea pentru a proteja orașele”
Israel a decis înarmarea civililor! S-a dat ordin pentru echiparea masivă a cetățenilor: „Vom răsturna lumea pentru a proteja orașele”

Israel a decis ca civilii să fie înarmați, în contextul în care, deși Hamas a transmis că sunt dispuși să discute despre pace, atacurile sângeroase care lasă morți și răniți în urmă continuă. Ministrul Securității Naționale de extremă dreapta, Itamar Ben Gvir, a anunțat că ministerul său cumpără 10.000 de arme pentru a blinda „echipele de securitate civile” din întregul Israel și teritoriile ocupate din Vestul Băncii.

Citește și: Cine conduce asaltul Hamas asupra Israelului: „Un zeu pentru tineri”. „Oaspetele” vrea să radă țara sfântă de pe fața Pământului

Israel a luat decizia înarmării civililor

Raportul transmis de Ministerul Securității Naționale afirmă că armele, dintre care 4.000 au fost deja achiziționate, vor ajunge în orașele israeliene apropiate de frontiere, dar și în așezările israeliene din teritoriile ocupate din Vestul Băncii și în orașele mixte palestino-evreiești din interiorul Israelului, precum Haifa, potrivit Times of Israel.

Ben Gvir este un colonist evreu de extremă dreapta care are condamnări anterioare pentru susținerea terorismului și incitare împotriva palestinienilor. În aceste zile, el încearcă să își elibereze țara de trupele Hamas ce împrăștie doar groază.

„Vom răsturna lumea pentru a proteja orașele. Am dat instrucțiuni pentru a echipa masiv echipa de securitate civilă”, a declarat Ben Gvir, citat în raport.

Israelul luptă pentru a-şi asigura supravieţuirea împotriva Hamas, declară luni seara în Parlamentul israelian (Knesset) premierul israelian Benjamin Netanyahu, care consideră că „Hamas este Daesh”, acronimul arab al grupării jihadiste Statul Islamic sau ISIS. Statele Unite au început deja să livreze Israelului muniţii şi echipamente militare de care are nevoie neapărat, a declarat luni Casa Albă, în timp ce Pentagonul îşi revizuieşte stocurile pentru a vedea ce mai poate fi trimis rapid pentru a-şi susţine aliatul în războiul cu Hamas.

John Kirby, un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, a confirmat luni seara că primul lot de ajutor militar în urma atacului violent al militanţilor Hamas „se îndreaptă” către Israel. Livrarea a avut loc în timp ce preşedintele Joe Biden se pregătea să facă declaraţii oficiale privind atacurile de la Casa Albă, marţi după-amiază, după ce a confirmat că cel puţin 11 americani au fost ucişi în violenţele din weekend.

„Ne aşteptăm pe deplin că vor exista cereri suplimentare de asistenţă de securitate pentru Israel, deoarece continuă să cheltuiască muniţii în această luptă. Vom rămâne în pas cu ei, asigurându-ne că le satisfacem nevoile cât mai bine şi cât mai repede posibil”, a declarat Kirby.

Citește și: Dan Negru lansează cel mai puternic mesaj despre războiul din Israel: „Asta a spus Iisus în locul unde azi cad bombe”