Israel, aproape de a scăpa de Covid. Niciun deces raportat vineri şi o rată de infectare de 0,4%

Record în Israel în ultimele 10 luni. Niciun deces de COVID-19, raportat vineri 23 aprilie î ţara care are cea mai de succes campanie de vaccinare din lume.

23 apr. 2021, 17:04
Israel, aproape de a scăpa de Covid. Niciun deces raportat vineri şi o rată de infectare de 0,4%

Aproape 55% din israelienii care au peste 16 ani s-au vaccinat cu ambele doze, iar numărul spitalizărilor şi al noilor cazuri de Covid din Israel scade încontinuu.

Potrivit datelor publicate vineri, numărul morţilor a rămas neschimbat faţă de ziua precedentă, de 6.346 de decese înregistrate de la începutul pandemiei. Ultima dată când nu au fost înregistrate noi decese a fost 29 iunie, când nivel de morbiditate a scăzut în urma valului iniţial de coronavirus.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri că din cele 35.027 de teste efectuate joi, au fost înregistrate 129 de cazuri noi, ceea ce înseamnă o rată de pozitivare de 0,4%. Ţara a înregistrat 837.870 de infecţii confirmate de când a început pandemia.

Israel are cea mai bună rată de imunizare din lume, iar joi, statul evreu a depăşit peste 5 milioane de oameni care au primit ambele doze de vaccin, ceea ce reprezintă aproape 55% din populaţie.

Israel: 5 milioane de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu ambele doze

Mai mult de 5 milioane de israelieni au primit ambele doze de vaccin împotriva COVID-19, la doar patru luni de la debutul campaniei de imunizare a populaţiei, arată cifrele comunicate vineri de Ministerul Sănătăţii, transmite dpa.

Ministrul de resort, Yuli Edelstein, a salutat această bornă în campania de vaccinare, numind-o ‘o realizare uriaşă pentru sistemul de sănătate şi cetăţenii Israelului’.

Simultan cu succesul campaniei, guvernul a început să relaxeze gradual restricţiile antiepidemice, în special pentru persoanele care au fost vaccinate şi pentru cele care s-au vindecat de COVID-19.

De duminica trecută, în Israel nu mai este obligatorie purtarea măştii în aer liber.

Totodată, numărul pacienţilor cu forme grave de COVID-19 a scăzut dramatic, ajungând la circa 160, după ce la sfârşitul lunii ianuarie erau în jur de 1.200, conform Agerpres.

Statul Israel, cu o populaţie de 9 milioane de locuitori, a dat startul campaniei de vaccinare la 19 decembrie.

Citeşte şi: Militarii americani, ţinta tirurilor cu proiectile pe aeroportul din Bagdad. Este al doilea atac din ultimele cinci zile


loading...
Partenerii noștri