Israel, campioana vaccinărilor, mai cumpără câteva milioane de doze de Pfizer. De duminică a fost ridicată obligativitatea purtării măştii în spaţii publice

Israelul a semnat luni un acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer în cadrul căruia Israelul primeşte din nou milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, potrivit unui comunicat comun al biroului premierului şi al Ministerului Sănătăţii.

20 apr. 2021, 15:02
Israel, campioana vaccinărilor, mai cumpără câteva milioane de doze de Pfizer. De duminică a fost ridicată obligativitatea purtării măştii în spaţii publice

Aproape cinci milioane de oameni, mai mult de jumătate din populaţia statului Israel, au primit două doze de vaccin Pfizer-BioNTech, potrivit statisticilor publicate luni de Ministerul Sănătăţii. ”Am semnat un acord cu Pfizer pentru a achiziţiona milioane de doze de vaccin care ne vor permite să luptăm în continuare împotriva coronavirusului până la sfârşitul anului 2022”, se arată în comunicatul emis de guvernul de la Ierusalim, preluat de Times of Israel.

Ţară cu 9,2 milioane de locuitori şu care desfăşoară cea mai intensă campanie de vaccinare din lume, de la sfârşitul lunii decembrie, Israelul a ieşit treptat din cea de-a treia etapă de carantină, de la începutul lunii februarie.

Obligaţia de a purta mască în locurile publice a fost ridicată duminică. Cu toate acestea, purtarea măştii este în continuare obligatorie în interior, în spaţiile unde cineva intră în contact cu persoane care nu sunt membri ai familiei sale. Experţii consideră însă că şi această regulă ar putea fi ridicată într-o lună, datorită scăderii semnificative a numărului de infectări. Duminică, şcolile s-au deschis de asemenea complet pentru prima dată în ultimul an, elevii fiind aranjaţi în clase cu capacitate maximă, şi nu un grupuri mici. Însă masca este obligatorie în sălile de curs.

Citeşte şi Şoc în Israel, un soldat care a luptat în Gaza şi-a dat foc în public, la Tel Aviv. Suferea de stres post-traumatic după participarea în război

Datorită unei ample campanii de vaccinare, numărul de noi cazuri înregistrate a scăzut semnificativ. Numărul persoanelor care suferă în prezent de o formă severă de COVID-19 este de circa 200. La sfârşitul lui ianuarie, numărul era de circa 1.200.

Aproximativ 5,3 milioane din cele nouă milioane de locuitori ai Israelului au primit cel puţin o doză din vaccinul Pfizer/BioNTech, iar aproape cinci milioane au primit ambele doze.

Cu toate acestea, campania de vaccinare a stagnat. Aproximativ un milion de persoane de peste 16 ani încă sunt nevaccinate. Experţii au atras atenţia că Israelul nu a ajuns deocamdată la imunitatea colectivă.

Citeşte şi Israel a ieşit din pandemie, petrecerile sunt în toi. Reportaj din Tel Aviv: „Este ca o furtună după secetă (…) Chiar şi bunica a organizat o chermeză”


loading...
Partenerii noștri