Israel: Poliţia l-a arestat pe deputatul arab acuzat că a furnizat telefoane mobile unor deţinuţi palestinieni

Poliția israeliană a anunțat arestarea joi a unui deputat arab din Parlamentul israelian a cărui imunitate fusese ridicată și care este bănuit de a le fi dat în secret telefoane mobile la doi deținuți palestinieni încarcerați în regim de înaltă securitate, transmite AFP.

22 dec. 2016, 21:09
Israel: Poliţia l-a arestat pe deputatul arab acuzat că a furnizat telefoane mobile unor deţinuţi palestinieni

Basel Ghattas a fost plasat în detenție după un interogatoriu și va fi prezentat vineri dimineața în fața unui judecător la Rishon Le Tzion, aproape de Tel Aviv, care va decide asupra eventualei prelungiri a arestului său, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliției.

Acest deputat, în vârstă de 60 de ani, anunțase joi că acceptă ridicarea imunității sale parlamentare, cu puțin timp înainte ca Parlamentul israelian să se pronunțe pe această temă.

El este bănuit că ar fi furnizat telefoane mobile și cartele SIM unor deținuți palestinieni din închisoarea Ktziot (sud) în timpul unei vizite la o dată neprecizată, conform poliției.

Imediat după vizita sa, mai multe telefoane au fost găsite la doi deținuți palestinieni, printre care Walid Daka, recunoscut vinovat în 1984 de participare la uciderea unui soldat israelian, a relevat presa.

Ghattas este deputat al Listei Unite, o coaliție de formațiuni arabe care reprezintă al treilea grup din Parlament.

Parlamentul israelian a decis miercuri să restrângă vizitele deputaților la deținuții încarcerați în regim de înaltă securitate, informează Agerpres.