Israelul a bombardat 400 de ţinte în Fâşia Gaza: trei comandanți Hamas au fost uciși

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că Israelul a atacat peste 400 de „ținte”, inclusiv moschei, în Fâșia Gaza în ultima zi, conform Al Jazeera.

24 oct. 2023, 08:40
Israelul a bombardat 400 de ţinte în Fâşia Gaza: trei comandanți Hamas au fost uciși

Israelul continuă raidurile aeriene înainte de invazia terestră în Gaza. Purtătorul de cuvânt Daniel Hagari a spus că moscheile erau folosite de Hamas ca locuri de întâlnire, într-o postare pe X, marți dimineață, ora locală. Hagari a mai spus că Israelul a atacat „sediul operațional” al Hamas și că a ucis trei comandanți adjuncți ai Hamas.

Realitatea macabră a războiului: părinții din Fâșia Gaza le scriu copiilor numele pe picioare ca să-i identifice în caz că mor
El a indicat și mai multe cartiere din Gaza pe care avioanele de război israeliene le-au atacat, inclusiv Jabalia. Treizeci de persoane, majoritatea femei și copii, au fost ucise în urma bombardării taberei de refugiați Jabalia din Gaza , a declarat duminică unitatea de apărare civilă de acolo pentru Al Jazeera.

Ministerul de Interne din Gaza raportează că încă 10 persoane au fost ucise și alte câteva rănite în urma celui mai recent bombardament israelian din sudul Gazei. Peste noapte, un district din partea de nord a Rafah a fost, de asemenea, lovit, ucigând peste 30 de persoane, inclusiv femei și copii, mai spun palestinienii.

 

Israelul nu ar autoriza intrarea de combustibil în Gaza din cauza posibilităţii ca Hamas să îl fure, afirmă un consilier superior al lui Netanyahu

Israelul nu ar permite intrarea de combustibil în Gaza chiar dacă toţi ostaticii ar fi eliberaţi, a declarat luni la CNN Mark Regev, consilier superior al premierului Benjamin Netanyahu, transmite CNN.

„În acest moment nu avem niciun interes ca mai mult combustibil să ajungă la maşina militară a Hamas şi nu am autorizat combustibil, am autorizat medicamente, am autorizat apă. Am autorizat produse alimentare, nu am autorizat nimic altceva”, a spus Regev.

Întrebat dacă Israelul va permite intrarea de combustibil în Gaza dacă toţi ostaticii vor fi eliberaţi, Regev a susţinut că nu se va clinti.

Război în Orientul Mijlociu: Israelul amână invazia terestră în Gaza, dar a bombardat poziţii Hezbollah în Liban. Un jurnalist a murit UPDATE
„Decizia guvernului este ca combustibilul să nu intre pentru că va fi furat de Hamas şi va fi folosit de ei pentru a alimenta rachetele care sunt lansate în Israel pentru a ne ucide poporul”, a spus Regev.

Regev a declarat că o parte din combustibil a fost permisă să intre prin punctul de trecere Rafah, dar o „mare parte” a fost furată sub ameninţarea armelor.

„Presupunem că a fost deturnată către misiunea lor militară”, a spus Regev. Alte 20 de camioane care transportau ajutoare umanitare vitale au trecut luni prin punctul de trecere Rafah din Egipt în Gaza, a anunţat ONU, avertizând totodată că situaţia din spitalele din enclavă rămâne gravă şi că este nevoie de mult mai mult ajutor.