Israelul a bombardat ţinte din Siria. Cerul s-a luminat de rachete duminică noaptea

Israelul reafirmă periodic că nu va permite Siriei să devină un cap de pod pentru forţele iraniene şi libaneze.

15 feb. 2021, 09:49
Israelul a bombardat ţinte din Siria. Cerul s-a luminat de rachete duminică noaptea

Israelul a bombardat ţinte din Damasc. Mai multe rachete au lovit duminică noapte ţinte din apropierea Damascului, informează luni agenţia SANA, preluată de AFP preluat de agerpres.

Agenţia siriană afirmă, citând o sursă militară, că puţin după miezul nopţii „inamicul israelian a desfăşurat o agresiune cu salve de rachete din Golanul ocupat şi Galileea”. Apărarea antiaeriană a fost activată pentru a contracara atacul şi a reuşit să doboare „cea mai mare parte” din rachete, care vizau ţinte din apropierea capitalei, a a adăugat aceeaşi sursă.

AFP reaminteşte că după 2011, când a început războiul în Siria, Israelul a lovit de sute de ori poziţii ale forţelor guvernamentale siriene şi ale aliaţilor acestora – armata iraniană şi gruparea libaneză Hezbollah.

Israelul a bombardat ţinte din Siria. În ianuarie anul acesta, cel puţin 57 de militari sirieni şi combatanţi susţinători ai regimului de la Damasc au fost ucişi de raiduri aeriene asupra provinciei Deir ez-Zor din estul Siriei; conform organizaţiei neguvernamentale Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a fost cel mai sângeros atac israelian de la începutul conflictului. La începutul lui februarie, Siria a acuzat Israelul că a lansat rachete asupra sudului teritoriului sirian.

Israelul reafirmă periodic că nu va permite Siriei să devină un cap de pod pentru forţele iraniene.

Războiul din Siria s-a soldat până acum cu peste 387.000 de morţi şi cu strămutarea a milioane de oameni.

Stare de urgenţă prelungită în Cehia, restricţii dure în Italia, scandal după închiderea graniţelor în Germania

 

Expertul iranian în fizică nucleară Mohsen Fakhrizadeh a fost ucis de Israel cu o armă automată de o tonă 

Omul de ştiinţă iranian asasinat lângă Teheran în luna noiembrie a fost ucis cu o armă de o tonă introdusă clandestin pe bucăţi de serviciul secret israelian Mossad, conform unor dezvăluiri publicate miercuri de site-ul săptămânalului The Jewish Chronicle, preluat de Reuters.

Citând surse din serviciile de informaţii, publicaţia cu sediul la Londra scrie că o echipă de peste 20 de agenţi, cetăţeni israelieni şi iranieni, au întreprins ambuscada împotriva omului de ştiinţă Mohsen Fakhrizadeh după opt luni de supraveghere.

Potrivit mass-media din Iran, Fakhrizadeh a murit la spital după ce a fost împuşcat în maşina sa de asasini înarmaţi. La scurt timp după moartea sa, Iranul a arătat spre responsabilitatea Israelului, ministrul de externe Javad Zarif scriind pe Twitter despre ‘indicii serioase ale unui rol israelian’.