Israelul a doborât o dronă militară care se infiltrase din Siria

Armata israeliană a lansat o rachetă pentru doborârea unei drone militare care se infiltrase din Siria, incidentul intervenind după un raid aerian care a vizat un depozit de armament al mişcării şiite Hezbollah, incident atribuit de Administraţia Bashar al-Assad Israelului, relatează YnetNews.com.

27 apr. 2017, 19:09
Israelul a doborât o dronă militară care se infiltrase din Siria

Incidentul intervine după ce, în cursul nopţii de miercuri spre joi, a avut loc un bombardament care a vizat un depozit de armament al mişcării şiite Hezbollah situat în apropierea Aeroportului internaţional din Damasc.

Atacul a fost atribuit Israelului de regimul Bashar al-Assad. Armata israeliană a refuzat să facă vreun comentariu pe tema acestui bombardament.

 În martie, Israelul a avertizat că îşi rezervă dreptul de a lansa bombardamente în Siria pentru a bloca transferul de armament ultrasofisticat spre Liban, potrivit Mediafax.

Citeşte şi Moscova consideră „inacceptabile” loviturile turce în Siria

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic. Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Rusia, Iranul şi mişcarea şiită libaneză Hezbollah oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad. Pe de altă parte, Iranul este acuzat că transferă armament prin Siria organizaţiei fundamentaliste şiite Hezbollah, activă în sudul Libanului şi unul dintre inamicii Israelului.


loading...