Israelul va opri prin forţă armată Iranul să achiziţioneze armament nuclear

Israelul va acţiona prin forţă militară pentru a împiedica Iranul să achiziţioneze arme nucleare, a informat, joi, ministrul serviciilor secrete .

26 oct. 2017, 20:49
Israelul va opri prin forţă armată Iranul să achiziţioneze armament nuclear

Israelul va fi oricând gata de o acţiune pentru a se asigura că Iranul nu va achiziţiona armament nuclear, a ţinut să precizeze şeful serviciilor secrete. „Dacă eforturile internaţionale conduse de preşedintele american Donald Trump nu vor reuşi să oprească Iranul de a dobândi capacităţi nuclare, Israelul va acţiona pe cont propriu, printr-un act militar, a declarat ministrul Yisrael Katz în timpul unei vizite la Tokyo, informează Reuters.

„Se pot face schimbări, acorduri prin care s-ar putea să se asigure că ei (Iranul, n.r.) nu vor putea achiziţiona niciodată o armă nucleară”, a mai precizat aceeaşi sursă, potrivit rt.com. 

Katz i-a cerut guvernului nipon să sprijine paşii întreprinşi până acum de către preşedintele Donald Trump privind schimbarea istoricului acord nuclear din 2015, între Teheran şi şase puteri ale lumii, pe care preşedintele american refuză să le certifice din nou.

La rândul său, Iranul afirmă cu insistenţă că programul său nuclear este destinat în totalitate scopurilor civile. De asemenea, Teheranul a negat încă o dată că nu dezvoltă arme atomice.