Isteria implantării cu cipuri a atins proporţii uriaşe. Aproape jumătate dintre ruşi se tem că acestea le vor fi implantate forţat

Aproape jumătate dintre rușii care au auzit despre tehnologia de implantare a cipurilor la oameni, mai exact un procent de 45%, spun că se tem ca acestea să le fie implantate” fără cunoștința lor, potrivit unui nou sondaj realizat de institutul VTsIOM. În același timp, însă, doar 41% dintre respondenți au spus că sunt chiar posibile implantarea de cipuri.

26 aug. 2020, 12:17
Isteria implantării cu cipuri a atins proporţii uriaşe. Aproape jumătate dintre ruşi se tem că acestea le vor fi implantate forţat

Majoritatea rușilor (77%) spun că au o opinie negativă cu privire la introducerii cipurilor în ființele umane, procentul fiind mai mic în rândul tinerilor sub 24 de ani (64% se opun). Respondenții își fac în principal griji pentru violarea intimităţii (35%), efectele adverse pe care le-ar avea asupra sănătății (16%) și posibilul control de la distanță al persoanelor prin telecomandă (11%).

Doar 8% dintre ruși spun că le place ideea de a avea cipuri sub pielea lor și salută oportunitatea de a pleca de acasă fără documente sau diverse carduri de plată. Această minoritate a respondenților spune, de asemenea, că implanturile cu cip ar face posibilă localizarea persoanelor dispărute.

Conceptul de implanturi cu cip-uri a generat recent controverse semnificative în Rusia. O populară teorie a conspiraţiei susține că miliardarul Bill Gates vrea să implanteze cipuri la peste un miliard de oameni, pentru a controla populația planetei.