ISTERIE GENERALĂ după atentatul de la Charlie Hebdo: Mesaje alarmiste şi acte de violenţă în Franţa

La o zi după atentatul terorist de la redacţia Charlie Hebdo, Franţa e cuprinsă de un val de isterie generală şi mesaje alarmiste, dar şi de acte de violenţă. Au avut loc explozii lângă trei moschei şi o poliţistă a fost ucisă cu focuri de armă de un şofer, în suburbiile Parisului. Între timp, cei doi suspecţi din atentatul de la Charlie Hebdo, fraţii Chérif şi Said Kouachi, au fost localizaţi.

08 ian. 2015, 12:25
ISTERIE GENERALĂ după atentatul de la Charlie Hebdo: Mesaje alarmiste şi acte de violenţă în Franţa

Haos şi panică în toată Franţa, după atentatul terorist de la Charlie Hebdo, de miercuri. Mai jos, evenimentele importante ale zilei, pe scurt:

– Un important dispozitiv de securitate a fost stabilit în Crepy-en-Valois, în nordul Parisului. Zona este survolată de elicoptere.

– Staţia de metrou Republica, din Lille, a fost închisă din cauza unui pachet suspect, joi dimineaţă. Pachetul suspect a fost descoperit de către un șofer de autobuz undeva aproape de stația de metrou Republica Beaux Arts de pe Linia 1, din Lille. Imediat, toți călătorii au fost evacuaţi, liniile de autobuz au fost deviate și un perimetru de securitate a fost constituit în jurul stației. Stația Republica a fost redeschisă la scurt timp după ce poliţiştii au verificat coletul.

– Toţi elevii din Villers Cotterets (unde au fost văzuţi cei doi terorişti joi) au fost închişi în clase.

– O persoană înarmată a fost sesizată în cartierul parizian La Defence, centrul financiar al Capitalei. Angajaţii din imobilele cartierului au fost sfătuiţi să rămână în interior. Zona este survolată de un elicopter.

– Gara de Nord a fost redeschisă şi îmbarcarea în trenurile Eurostar a fost reluată, după ce un colet suspect a provocat panică.

– Zona din jurul presedinţiei franceze, Palatul Elysee, a fost blocată de forţele de ordine.

– Lăcașuri de cult musulmane au fost vizate de atentate în trei orașe ale Franței începând de miercuri seara, fără a provoca victime. Trei grenade au fost lansate asupra unei moschei la Mans (vest), două focuri de armă au fost trase împotriva unui loc de rugăciune musulman din Port-la-Nouvelle (sud) și un snack kebab de lângă o moschee de lângă Lyon (est) a fost ținta unei explozii.

– Două persoane au fost vizate de un nou incident armat care a avut loc joi dimineaţa, la Montrouge, în regiunea pariziană. Autorul incidentului a reuşit să fugă şi este dat în urmărire. Poliţista rănită în incident a decedat.

Citeşte şi TEROARE la PARIS: Cele mai SÂNGEROASE ATENTATE din Franţa din ultimele decenii

Joi a fost declarată „zi de doliu național” în Franța în memoria celor douăsprezece persoane ucise în atacul comis cu o zi în urmă la Paris împotriva sediului redacției publicației satirice Charlie Hebdo.

Douăsprezece persoane au fost ucise, printre care personalități de marcă ale săptămânalului Charlie Hebdo, caricaturiștii Charb, Cabu, Wolinski, Tignous și Honore, în timp ce alte unsprezece persoane au fost rănite, între care patru grav.

Reacțiile de pe rețelele sociale și în adunări spontane s-au multiplicat în noaptea de miercuri spre joi în mai multe orașe din Franța și în străinătate după acest carnagiu.