Istoricul Marius Oprea, dezvăluiri despre trecutul lui Munteanu: A fost implicat în comerţul cu arme

Istoricul Marius Oprea, fost consilier prezidențial în mandatul lui Emil Constantinescu, susţine în continuare afirmaţia din cartea "Moştenitorii Securităţii" (2004) cum că Marian Munteanu, candidatul PNL la primăria Capitalei, a fost implicat în comerţul cu arme.

16 apr. 2016, 11:46
Istoricul Marius Oprea, dezvăluiri despre trecutul lui Munteanu: A fost implicat în comerţul cu arme

„În momentul în care am scris cartea acestea erau informaţiile publice care circulau la vremea respectivă 2003-2004. La vremea respectivă nu ştiu să fi negat aceste informaţii. Pur şi simplu aceasta este realitatea din punctul meu de vedere. Neagă o evidenţă”, a declarat istoricul Marius Oprea la România TV.

Istoricul a amintit că în timpul mineriadei, deşi aveam inclusiv numarul de inregistrare al documentelor luate de SRI de la locuinta lui, Marian Munteanu a negat si aceasta evidenta. „Acum neaga din nou ceea ce cred eu ca este o evidenta…ca a fost implicat in  tranzactii cu arme”, a mai spus istoricul Oprea.

„Fostul lider al studentilor din Piata Universitãtii s-a îmbogãtit din tranzactii cu arme, efectuate probabil cu sprijinul acordat de SRI firmei sale numite Valahia (nu întâmplãtor, Partidul National Român al lui Virgil Mãgureanu îl prezentase pe Marian Munteanu drept candidat la presedintie al acestei formatiuni politice”, scria Marius Oprea în cartea sa din 2004.