ISU a fost dotat cu autospecială care funcţionează ca un spital mobil

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş a fost dotat cu o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordare a asistenţei medicale de urgenţă. Echipajul acesteia a făcut, marţi, o demonstraţie cu noile echipamente, care pot asigura acordarea de asistenţă medicală unui număr de zece pacienţi în caz de necesitate.

29 oct. 2013, 16:03
ISU a fost dotat cu autospecială care funcţionează ca un spital mobil

E un mini-spital ce poate asigura asistenţa medicală imediată în cazul unor situaţii foarte grave. Funcţionează ca un spital mobil ce poate tria şi stabiliza pacienţii în stare gravă, care, ulterior, pot fi trimişi spre spitale. Asemenea punct mobil va exista în fiecare judeţ din Transilvania. Valoarea totală a celor 6 autospeciale, inclusiv cea dată în folosinţă în judeţul Maramureş, este de 4,5 milioane lei. Obiectivul proiectului a fost de a reduce timpul de intervenţie a primului ajutor în caz de necesitate, îmbunătăţirea nivelului tehnic al serviciilor de urgenţă şi o asistenţă medicală cât mai completă”, a declarat directorul proiectului, Gheorghe Strâmb, potrivit Agerpres.

Autospeciala, achiziţionată în cadrul unui proiect derulat de Agenţia de Dezvoltarea Regională Nord-Vest şi Consiliul Judeţean Maramureş, a fost repartizată detaşamentului de pompieri din municipiul Sighetu Marmaţiei, garda Bogdan Vodă.

Directorul de proiect a mai precizat că, pe viitor, bazele ISU din Transilvania vor fi dotate cu autospeciale cu scară de 32 de metri, pentru salvarea persoanelor şi pentru folosirea furtunurilor cu apă.