ISU Olt se dotează în acest an cu o autofreză pentru zăpadă şi un autoşenilat

Două utilaje pentru intervenţii pe timpul iernii - o autofreză pentru zăpadă şi o autospecială şenilată - vor intra în dotarea ISU anul acesta, a anunţat sâmbătă, la festivitatea organizată de Ziua Pompierilor, vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Olt, Marius Oprescu, transmite Agerpres.

13 sept. 2014, 11:48
ISU Olt se dotează în acest an cu o autofreză pentru zăpadă şi un autoşenilat

Oprescu a precizat că autospecialele în cauză vor fi achiziţionate în următoarele două luni printr-un proiect finanţat din fonduri europene nerambursabile, valoarea lor totală ridicându-se la 1,4 milioane lei.

Prin acelaşi proiect, au intrat în dotarea ISU Olt în acest an o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi, precum şi o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordare a asistenţei medicale de urgenţă. Ele au fost achiziţionate printr-un proiect regional pentru îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea S-V Oltenia, în care este partener Consiliul Judeţean Olt, alături de alte consilii judeţene din regiune.

Prin acelaşi proiect regional, ISU Olt a primit, în ultimii doi ani, şapte autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi o autospecială pentru descarcerări grele.

Şeful ISU Olt, Marin Pică, a declarat sâmbătă că în ultimul an a fost îmbunătăţită atât baza materială a instituţiei, cât şi timpul de răspuns la solicitări.

Marin Pică a precizat că de la începutul anului şi până pe 10 septembrie, ISU Olt a avut 3.808 intervenţii, majoritatea fiind ale echipajelor SMURD. În urma intervenţiilor echipelor de la ISU Olt în acest an au fost salvate 246 de persoane, dintre care 36 de copii şi peste 800 de animale.

Prezent la manifestările organizate de Ziua pompierilor, prefectul Silviu Neacşu a arătat că a fost impresionat de eforturile, curajul şi devotamentul cu care s-au implicat pompierii în intervenţiile în situaţiile de urgenţă cauzate de inundaţiile produse în judeţ în acest an. Vicepreşedintele CJ Olt Marius Oprescu a subliniat că în acest an, în care au fost situaţii de urgenţă generate de zăpezi şi precipitaţii, pompierii au fost alături de populaţie, de comunităţi, dar şi de autorităţi.

Primarul municipiului Slatina, Minel Prina, a felicitat angajaţii ISU Olt pentru modul cum îşi fac datoria şi a anunţat că îşi va dona 10% din salariul său de primar, până la finalul mandatului, familiei pompierului erou din Valea Mare, Ionuţ Ungureanu, care a murit în timpul unei intervenţii de stingere a unui incendiu în Bucureşti, în anul 2010.

De Ziua Pompierilor, la Slatina a fost organizată o festivitate în cadrul căreia au fost transmise mesaje de felicitare şi au fost anunţate avansările în grad, iar pe platoul din faţa Prefecturii Olt angajaţii ISU au prezentat autospecialele din dotare şi o parte din echipamentele de intervenţie.