COD GALBEN ŞI PORTOCALIU. MAI suplimentează numărul echipajelor de intervenţie în zonele afectate de viscol

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a dispus trimiterea de mijloace tehnice de intervenție suplimentare către județele vizate de fenomenele meteo periculoase.

28 dec. 2014, 16:36
COD GALBEN ŞI PORTOCALIU. MAI suplimentează numărul echipajelor de intervenţie în zonele afectate de viscol

Gabriel Oprea a declarat duminică că la nevoie, se va lua măsura închiderii unor segmente de drumuri, cu informarea şoferilor.

De asemenea, în contextul avertizărilor meteorologice de cod galben și portocaliu, viceprim-ministru pentru securitate națională, Gabriel Oprea, a dispus, în această dimineață, trimiterea de mijloace tehnice de intervenție suplimentare către județele vizate de fenomenele meteo periculoase.

Oprea: Recomandăm populaţiei din sudul ţării să evite circulaţia în noaptea care urmează

„De la Inspectoratele pentru Situații de Urgență care nu sunt sub atenționări de fenomene meteo periculoase au fost mobilizate 12 autospeciale și șenilate care vor acționa în această noapte în 8 județe, după cum urmează:

De la ISU Iași s-a deplasat în județul Vaslui o autospecială de transport persoane și victime multiple (ATPVM – autospecială de capacitate mare, 4X4) și o șenilată, iar către județul Bacău o altă ATPVM. Totodată, județele Argeș și Olt vor avea o capacitate de intervenție sporită întrucât beneficiază, fiecare, de câte o autospecială tip ATPVM din cadrul ISU Dolj.

Trei mijloace de intervenție au plecat de la ISU Mureș către județul Buzău (o autospecială tip ATPVM) și către județul Brăila (o șenilată și o autospecială tip ATPVM).
De asemenea, de la ISU București au fost trimise în județele Ialomița și Buzău două autospeciale tip ATPVM.

Pentru mărirea eficienței intervențiilor în situațiile de urgență, ISU Timiș a trimis către județul Dâmbovița o autospecială tip ATPVM și o șenilată, iar de la Unitatea Specială de Intervenție în Situație de Urgență Ciolpani a fost trimisă o șenilată în ajutorul autorităților din județul Ialomița.

Toate aceste mijloace tehnice de intervenție au echipaje complete și sunt pregătite să acționeze începând din această noapte în sprijinul forțelor existente deja în județele aflate sub avertizarea de Cod Portocaliu de ninsori și viscol”, se precizează într-un comunicat MAI.

COD PORTOCALIU de ninsori şi viscol pentru zece judeţe. COD GALBEN de ninsori pentru Bucureşti