Italia a dat şi ea undă verde la administrarea celei de-a treia doze. Noua etapă de vaccinarea începe luna aceasta

Guvernul italian se pregăteşte să înceapă administrarea unui al treilea vaccin împotriva COVID-19, în cursul acestei luni, pentru persoanele vulnerabile, cu sistem imunitar fragil, conform declaraţiilor făcute joi de ministrul italian al sănătăţii, Roberto Speranza.

02 sept. 2021, 23:16
Italia a dat şi ea undă verde la administrarea celei de-a treia doze. Noua etapă de vaccinarea începe luna aceasta

Vom începe inocularea celei de-a treia doze persoanelor fragile, în septembrie„, a declarat Roberto Speranza într-o conferinţă de presă ţinută alături de premierul Mario Draghi.

În acest context, premierul Draghi a declarat că Italia pregăteşte extinderea utilizării aşa-numitului paşaport sanitar, necesar în prezent pentru călătorii pe distanţe lungi, pentru acces la numeroase activităţi recreative sau de divertisment şi, în acelaşi timp, obligatoriu şi pentru personalul din şcoli, potrivit Financial Times.

El a mai precizat că Italia ar putea instaura obligativitatea vaccinării pentru toate categoriile de persoane, odată ce vaccinurile împotriva COVID-19 vor primi autorizaţia deplină din partea autorităţilor de reglementare ale UE şi a celor italiene.

Citeşte şi Valeriu Gheorghiţă, anunţ despre a treia doză de vaccin. Ce categorii de persoane ar primi-o

Franţa a lansat încă de miercuri campania de vaccinare împotriva COVID-19 cu a treia doză, fiind prima mare ţară europeană care a făcut acest lucru. Iniţiativa este dedicată persoanelor în vârstă şi celor vulnerabile, pentru a compensa scăderea imunității după câteva luni de la inoculare.

Cu acest rapel veţi fi protejaţi pentru lunile următoare”, i-a spus ministrul Sănătăţii din Franţa, Olivier Véran, într-un centru de vaccinare parizian, unei persoane ce urma să primească al treilea vaccin, după ce a fost vaccinată cu ambele doze la începutul acestui an. Ministrul francez a precizat apoi, într-o conferinţă de presă, că 200.000 de persoane şi-au făcut deja programări pentru această doză de supra-rapel.

Citeşte şi Israelul, noi măsuri după explozia de cazuri de COVID. Ţara scade la 30 de ani vârsta minimă pentru a treia doză de vaccin antiCOVID