Italia a eliminat măsura autoizolării pentru bulgari. România rămâne pe „lista neagră” a guvernului de la Roma

Începând cu data de 22 septembrie guvernul italian a eliminat obligația de autoizolare pentru persoanele care sosesc din Bulgaria. În schimb, restricţiile rămân în vigoare pentru cei veniţi din România, care vor trebui să stea 14 zile izolaţi.

23 sept. 2020, 12:03
Italia a eliminat măsura autoizolării pentru bulgari. România rămâne pe „lista neagră” a guvernului de la Roma

Noua ordonanță a Ministerului Sănătății de la Roma prevede că toți călătorii care provin din această țară vor completa la sosirea în Italia o declarație pe propria răspundere, dar nu vor mai fi obligați să efectueze autoizolarea de 14 zile la domiciliu, după cum scrie rotalianul.ro.

Autoritățile italiene au adoptat pe data de 24 iulie noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Italiene pentru persoanele care vin din România și Bulgaria, cărora li se aplica obligativitatea supravegherii medicale și autoizolării pentru o perioadă de 14 zile.

Citeşte şi CORONAVIRUS. Bulgaria a prelungit starea de urgenţă epidemiologică până pe 30 noiembrie

În urma scăderii numărului de noi infecții cu Covid-19 în Bulgaria, măsura de autoizolare la sosirea în Italia pentru pasagerii care provin din această țară a fost eliminată. Începând cu 22 septembrie 2020, a doua zi după publicarea în Monitorul Oficial a ordonanței Ministerului Sănătății, nu mai există măsura carantinei pentru cei care sosesc în Italia din Bulgaria. Această țară trece de pe lista C (țările pentru care obligația de autoizolare de 14 zile este în vigoare la întoarcerea pe teritoriul italian) pe lista B, cea care include destinațiile europene din care este permisă călătoria fără niciun tip de carantină. Călătorii care provin din această țară sunt doar obligați să completeze un formular cu date personale.

Noua ordonanță a ministrului sănătății, Roberto Speranza, NU modifică restricțiile pentru România: Cei care sosesc în Italia din țara noastră trebuie să efectueze în continuare carantina obligatorie de 14 zile. Măsura rămâne în vigoare cel puțin până la data de 7 octombrie.