Italia a trecut în premieră de 10.000 de infectări zilnice cu Covid. Situaţia e gravă, o regiune interzice petrecerile de Halloween

Un guvernator regional italian intenţionează să instituie izolarea la domiciliu pentru noaptea de 31 octombrie pentru a preveni transmiterea coronavirusului cu ocazia petrecerilor de Halloween pe care le-a catalogat drept ''o mare stupiditate americană''. În acelaşi timp, Ministerul Sănătăţii de la Roma a anunţat vineri seara 10.010 cazuri noi de infecţie cu coronavirus în ultimele 24 de ore, un record absolut în aceatsă ţară.

16 oct. 2020, 16:06
Italia a trecut în premieră de 10.000 de infectări zilnice cu Covid. Situaţia e gravă, o regiune interzice petrecerile de Halloween

Celor 10.010 cazuri noi de infectare li se adaugă 55 de morţi de Covid-19, plus un număr de 52 de noi pacienţi internaţi la terapie intensivă, ceea ce face ca numărul bolnavilor în stare gravă aflaţi la ATI să se ridice acum la 638. Creşterea numărului de infectaţi este alarmantă, în condiţiile în care numărul de joi a fost de aproximativ 8.000, iar cel de miercuri de 7.000.

Vincenzo De Luca, administratorul regiunii Campania, care are capitala la Napoli, a anunţat vineri, prin intermediul Facebook, că în noaptea de 31 octombrie, începând cu ora 10:00 PM, va fi impusă izolarea la domiciliu. ‘‘Halloween este o stupiditate imensă. O stupiditate americană imensă pe care am importat-o în ţara noastră”, a scris acesta.

Citeşte şi Tensiune maximă la Paris, din cauza Covid. 46% din locurile la ATI sunt ocupate, călătoriile nocturne trebuie însoţite de documente

În Italia, pe 1 noiembrie se sărbătoreşte Ziua Tuturor Sfinţilor, iar petrecerile de Halloween în stil american din noaptea precedentă au devenit populare recent în regiune.

Campania se confruntă luna aceasta cu o creştere accelerată a cazurilor de COVID-19, iar De Luca, un politician de centru-stânga, a anunţat joi că şcolile se vor închide în această regiune pentru două săptămâni.

Faimos în Italia pentru comentariile sale controversate, De Luca a ameninţat în martie, după izbucnirea epidemiei, că va trimite poliţia cu aruncătoare de flăcări pentru a pune capăt unor petreceri studenţeşti. A fost reales pentru un nou mandat în septembrie cu aproape 70% dintre voturi.