Italia, acoperită de ape! MAE a trimis o avertizare de călătorie pentru românii din Peninsulă VIDEO

Italia este acoperită de ape. Situaţia este critică în toată ţara, însă scene de-a dreptul dramatice s-au înregistrat în regiunile Toscana şi Liguria. Un cuplu a fost dat dispărut după ce casa lor a fost, pur şi simplu, înghiţită de o alunecare de teren. Ploile abundente au creat pagube imense.

11 nov. 2014, 09:14
Italia, acoperită de ape! MAE a trimis o avertizare de călătorie pentru românii din Peninsulă VIDEO

Regiunile Toscana şi Liguria sunt cele mai afectate de ploile abundente şi furtunile violente din Italia. Un cuplu a fost dat dispărut după ce casa lor a fost, pur şi simplu, înghiţită de o alunecare de teren.

Centrul localităţii Chiavari, din apropiere de Genova, s-a transformat într-un mare lac după ce a plouat
o noapte întreagă, iar râurile s-au umflat. A fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru salvarea mai multor persoane blocate în magazine sau la parterul caselor.

Apa a măturat totul în cale, iar traficul feroviar în zonă a fost blocat din cauza unei alunecări de teren. Peste o sută de persoane au rămas izolate într-un tren care făcea legătura între Milano şi Livorno.

În oraşul Carrara din Toscana, situaţia rămâne la fel de dramatică. Oamenii au fost sfătuiţi să se mute la etajele superioare ale caselor sau la prieteni. Ca să ţină în frâu şuvoaiele, oamenii şi-au pus la uşile caselor saci cu nisip.

Turiştii din Veneţia s-au trezit cu apa până la genunchi, aşa că cizmele de cauciuc au devenit obligatorii. Mai mult, pentru a traversa Piaţa San Marco, autorităţile au ridicat câteva rampe.

Având în vedere condiţiile meteo severe din Italia, MAE a trimis o avertizare pentru toţi românii care se află sau călătoresc în Peninsulă. Autorităţile române atenţionează în legătură cu furtunile violente din Toscana şi Liguria şi anticipează ploi abundente în regiunile Lombardia şi Piemonte, precum şi în Lazio.