Italia începe să recupereze cadavrele imigranţilor care s-au înecat în Marea Mediterană

Publicat: Miercuri, 06 Aprilie 2016 15:46 // Actualizat: Miercuri, 06 Aprilie 2016 15:46 // Sursa: romaniatv.net

Italia va începe recuperarea subacvatică a cadavrelor a peste 400 de imigranți înecați acum un an în Mediterana.

La un an de la naufragiul de la 18 aprilie 2015 considerat cel mai tragic accident cu victime imigranți din Marea Mediterană, Italia va începe operațiunile de recuperare a cadavrelor aflate încă sub apă, a declarat miercuri un oficial al Ministerului de Interne, potrivit DPA.

Prefectul Vittorio Piscitelli, responsabil pentru persoanele dispărute, a spus că Marina Militară italiană consideră că "cel puțin 400 de victime" vor fi găsite în cala navei care se află la 157 de kilometri nord-est de coasta Liniei, la o adâncime de 375 de metri.

"Este o cifră estimativă, însă nu excludem surprizele", a afirmat Piscitelli într-un briefing de presă la sediul ministerului la Roma.

El a precizat că Marina Militară va ridica epava, o va acoperi și o va îngheța pentru a conserva cadavrele, apoi o va trimite spre baza navală a NATO de la Melilli, în Sicilia, unde echipele de medici legiști vor încerca să identifice cadavrele, informează Agerpres.

Citeşte şi Libia a recuperat 82 de cadavre ale imigranţilor de pe o ambarcaţiune naufragiată

Imediat după naufragiu, echipele de salvare au găsit 24 de cadavre și 28 de supraviețuitori. Ulterior, Marina Militară a folosit un dispozitiv controlat de la distanță pentru a recupera alte 118 cadavre din partea superioară a epavei și de pe fundul mării din jurul navei, însă nu s-a putut face nimic pentru victimele prinse în interiorul navei.

În luna mai a anului trecut, premierul Matteo Renzi a spus că recuperarea tuturor cadavrelor este o chestiune de mândrie națională pentru Italia.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8068
RON
28 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H