Italia intră din nou într-o perioadă de restricţii dure. De luni se închid şcolile, restaurantele şi barurile

Al treilea val al pandemiei de coronavirus este deja o certitudine, iar dacă Franţa se teme că sistemul spitalicesc va ceda sub presiunea multiplicării cazurilor grave, Italia va lua din nou măsuri extrem de dure pentru populaţie, care vor intra în vigoare începând de luni.

12 mart. 2021, 12:35
Italia intră din nou într-o perioadă de restricţii dure. De luni se închid şcolile, restaurantele şi barurile

Guvernul italian urmează să anunțe în următoarele câteva ore închiderea de luni a școlilor, barurilor și restaurantelor din cea mai mare parte a țării, pentru a ţine sub control noul focar epidemic izbucnit în peninsulă. Italia, care a depășit săptămâna aceasta cifra de 100.000 de morţi de Covid-19, a înregistrat o creștere accentuată a contaminărilor și a deceselor, în mare parte cauzate de tulpina britanică. Nu mai departe de joi, autoritățile de la Roma au raportat 26.000 de cazuri noi de infectare și 373 de decese, în 24 de ore.

La nivel european, tot pe fondul pandemiei, activitatea economică în Marea Britanie s-a contractat în ianuarie, în special din cauza măsurilor de combatere a noii tulpini, în timp ce comerțul exterior a înregistrat o scădere record odată cu Brexitul şi ieșirea de pe piața unică europeană. PIB-ul britanic a scăzut cu 2,9% în ianuarie, după ce crescuse cu 1,2% în luna decembrie, conform cifrelor publicate de Oficiul Național de Statistică (ONS). Nivelul este încă cu 9% sub nivelul său din februarie 2020, înainte de pandemie.

Citeşte şi Italia suspendă vaccinarea cu Astra Zeneca. Este a treia ţară care ia măsura în aceeaşi zi, după Danemarca şi Norvegia, şi a opta în total

În acelaşi timp, este de aşteptat o mobilitate şi mai redusă între ţări, dincolo de viitoarele restricţii lumea fiind deja reticentă la deplasări. Potrivit Le Parisien, cel mai nou şi elocvent exemplu este  cel al handbalistelor de la Borussia Dortmund, care au refuzat să facă deplasarea din Germania ăn Franţa, la Nancy, unde ar fi trebuit să joace weekend-ul acesta în fazele eliminatorii ale Ligii Campionilor, împotriva celor de la Metz. Ambele manșe ale „dublei” Dortmund – Metz fuseseră programate în Franța, din cauza restricțiilor de călătorie din Germania.

Citeşte şi Ungaria, restricţii dure pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Au fost închise magazinele neesenţiale şi s-a trecut la şcoala online

În același timp, sistemul medical francez se află aproape de colaps din cauza numărului tot mai mare de cazuri grave, ministrul Sănătăţii Olivier Veran declarând că un rezident din I-le de France este internat la terapie intensivă la fiecare 12 minute.


loading...