Italia plănuieşte să renunţe la moneda euro. Câştigătorii alegerilor vor revenirea la liră

Publicat: Joi, 17 Mai 2018 11:09 // Actualizat: Joi, 17 Mai 2018 11:09 // Sursa: romaniatv.net

Cele două partide populiste care au câștigat alegerile din Italia încearcă să ajungă la o înțelegere și să formeze un nou guvern, iar un prim pas făcut de liderii celor două formațiuni a fost să redacteze un document care a ajuns în spațiul public și care dezvăluie planurile prin care aceștia doresc să forțeze ieșirea Italiei din zona euro.

Propunerea cu care au venit cele două partide include modificări referitoare la mai multe "proceduri tehnice specifice", care le-ar pemrite țărilor din blocul comunitar să părăsească zona euro și să recapete "suveranitate monetară".

"Trebuie să revenim la starea de dinainte de Tratatul de la Maastricht, prin care statele europene acționau conform unor dorințe reale de pace, cooperare, solidaritate", au explicat formațiunile Liga Nordului și Mișcarea Cinci Stele într-o declarație comună.

Documentul, care are 39 de pagini, a fost publicat de HuffPost Italia și datează din 14 mai. El conține mențiuni legate de migrație și datoria externă a țării din Peninsula Italică. Este vorba despre o serie de propuneri pe care cei doi lideri plănuiesc să le facă Bruxelles-ului, iar unele dintre ele ar putea alarma UE.

O propunere este legată de anularea obligațiunilor italiene în valoare de 250 de miliarde de euro, pe care Banca Centrală Europeană le-a cumpărat, în condițiile în care Italia are a doua cea mai mare datorie publică din zona monedei unice.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
21 Oct
noapte 5 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H