Italia, prima ţară din UE care va produce vaccinul Sputnik V

Fondul rus de investiţii directe (RDIF) urmează să coopereze cu Adienne Pharma & Biotech din Elveţia, pentru producerea vaccinului Sputnik V în Italia, a declarat directorul executiv al RDIF, Kirill Dmitriev.

09 mart. 2021, 10:33
Italia, prima ţară din UE care va produce vaccinul Sputnik V

Suntem în discuţii cu guvernul Italiei. Există multe regiuni entuziaste în ceea ce priveşte Sputnik V, care doresc să îl producă pe plan intern. Pentru prima dată cooperăm acum cu compania elveţiană Adienne Pharma & Biotech pentru producţia Sputnik V în Italia„, a declarat Kirill Dmitriev într-un interviu acordat canalului de televiziune italian Rai 3, preluat de RT.

Mecanismul de fabricaţie va contribui la crearea de noi locuri de muncă şi va oferi Italiei posibilitatea de a controla produsul. Producţia Sputnik V în Italia ar putea începe încă din iunie.

RDIF a anunţat că este în discuţi şi cu Germania şi Franţa.

Citeşte şi Vaccinul Sputnik nu va intra deocamdată pe piaţa românească

Sputnik V, care are o rată de eficacitate raportată de 92% pentru prevenirea infecţiilor cu COVID-19, este un vaccin cu două doze, cu cerinţe de depozitare la rece mai mici decât cele produse de Pfizer şi Moderna şi fost autorizat pentru utilizare de urgenţă în cel puţin 20 de ţări.

Pe de altă parte, însă, preşedinta consiliului de administraţie al Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), Christa Virtumer-Hoche, a sfătuit ţările membre ale UE să nu autorizeze în regim de urgenţă vaccinul rusesc Sputnik V, invocând date insuficiente pentru moment despre persoanele vaccinate. „Se poate compara puţin cu ruleta rusească”, a declarat aceasta ironic, după care a adăugat: „Avem nevoie de documente pe care să le putem examina. În prezent, nu avem date despre efectele secundare la persoanele care au fost vaccinate. Suntem în necunoscut şi de aceea recomand cu tărie să nu eliberăm o autorizaţie naţională de urgenţă„.

Citeşte şi Vaccinul Sputnik V vine cu o mare restricţie. Ruşii injectaţi împotriva coronavirusului n-au voie să bea alcool 56 de zile


loading...