Italia se teme că Mafia s-ar putea implica în procesul de distribuție a vaccinurilor anti-covid

Guvernul din Italia se teme că Mafia s-ar putea implica în procesul de distribuție a vaccinurilor anti-covid. Acest lucru a fost dezvăluit în cel de-al patrulea raport al Organismului de Monitorizare înființat de șeful poliției italiene cu privire la riscul infiltrării mafiilor în economie.

07 ian. 2021, 12:05
Italia se teme că Mafia s-ar putea implica în procesul de distribuție a vaccinurilor anti-covid
Italia se teme că Mafia s-ar putea implica în procesul de distribuție a vaccinurilor anti-covid

Italia se teme că Mafia s-ar putea implica în procesul de distribuție a vaccinurilor anti-covid. Ministerul de Interne de la Roma subliniază modul în care mafia italiană încearcă deja să profite de pe urma situației de urgență sanitară.

Italia se teme că Mafia s-ar putea implica în procesul de distribuție a vaccinurilor anti-covid. Alarma a fost declanșată în urmă cu câteva săptămâni

Potrivit raportului, răspândirea unui număr din ce în ce mai mare de vaccinuri ar putea afecta grupurile infracționale din cauza „cererii mari” și „ofertei inițiale fiziologice reduse”.  Secretarul general al Interpol, Jürgen Stock a dat alarma în urmă cu câteva săptămâni, potrivit g4media. 

Acesta a precizat că vaccinul este „cel mai prețios lucru care va fi distribuit anul viitor, iar mafia și alte organizații criminale sunt deja pregătite”.

Citeşte şi Prima italiancă vaccinată anti-Covid, ţinta unor atacuri inimaginabile. „Şi acum să vedem când vei muri. Aşteaptă efectele nedorite”

Interesele legate de vaccinuri sunt, de asemenea, demonstrate de atacurile cibernetice suferite de sistemul de sănătate și de infrastructurile destinate gestionării situației de urgență.

În primele zece luni ale anului 2020, atacurile cibernetice au crescut cu 353%, iar persoanele denunţate, cu 104%. Nu este o coincidență faptul că, în timp ce de la 1 martie la 31 octombrie 2020 infracțiunile în ansamblu au scăzut cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent, infracțiunile informatice au crescut cu aproape 35%.

Autorităţile avertizează că există riscuri de infiltrare în sectoarele economice cele mai afectate de criză (comerțul cu amănuntul, turismul, transportul, activitățile de divertisment), mafia fiind pregătită să preia afacerile și activitățile aflate în dificultate și pe cele legate de cererea de dispozitive medicale și de sănătate, comerțul electronic, vânzarea cu amănuntul de produse alimentare, serviciile de curățenie și de cele funerare.