Italia şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din 13 ţări. Între acestea se află şi Republica Moldova

Italia şi-a închis joi graniţele pentru persoanele care sosesc din 13 ţări, între care Republica Moldova, acestea fiind considerate locuri cu risc ridicat de răspândire a infecţiilor cu noul coronavirus, relatează dpa.

09 iul. 2020, 19:36
Italia şi-a închis graniţele pentru cetăţenii din 13 ţări. Între acestea se află şi Republica Moldova

Interdicţia de călătorie se aplică pentru Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia-Herţegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru şi Republica Dominicană, a precizat Ministerul italian al Sănătăţii.

La nivel global, pandemia este în cea mai acută fază. Nu putem pune în pericol sacrificiile făcute de italieni în aceste luni. De aceea am ales calea cu cea mai mare precauţie”, a declarat ministrul italian al Sănătăţii Roberto Speranza.

Citeşte şi Nelu Tataru explică când va reveni starea de urgenţă: „Când avem zece mii de cazuri în trei-patru zile, se impune starea de urgenţă”

Persoanele care au locuit în sau au tranzitat aceste ţări cu două săptămâni înainte de a intra pe teritoriul Italiei urmează să fie oprite la frontieră, a precizat ministerul.

De asemenea, Italia a suspendat zborurile directe şi indirecte către ţările menţionate.


loading...