Italia va găzdui în ianuarie o reuniune a coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic

Italia va găzdui o reuniune ministerială a coaliției internaționale împotriva grupării teroriste Statul Islamic (SI) luna viitoare la Roma, a declarat ministrul de externe Paolo Gentiloni, relatează DPA.

07 dec. 2015, 14:57
Italia va găzdui în ianuarie o reuniune a coaliţiei internaţionale împotriva Statului Islamic

Gentiloni a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă cu emisarul ONU în Siria, diplomatul Staffan de Mistura.

Pentru moment nu a fost stabilită nicio dată exactă pentru organizarea acestei reuniuni, care ar urma să aibă loc în a doua jumătate a lunii ianuarie, a afirmat un purtător de cuvânt al ministrului Paolo Gentiloni.

O coaliție internațională condusă de Statele Unite bombardează pozițiile grupării jihadiste Statul Islamic din Siria începând din septembrie anul trecut.

Cel puţin 32 de combatanţi din gruparea Statul Islamic, ucişi în nordul Siriei

Franța, care participă la această coaliție, și-a intensificat atacurile aeriene după atentatele de la Paris din 13 noiembrie, soldate cu 130 de morți și peste 350 de răniți și revendicate de Statul Islamic.

Marea Britanie a efectuat miercuri primele sale lovituri aeriene în Siria, iar Germania a aprobat vineri un plan pentru a se alătura coaliției internaționale din Siria contra grupării jihadiste.

Gruparea Statul Islamic controlează suprafețe întinse din Irak și Siria și și-a stabilit orașul Raqa drept capitala sa de facto. Raqa a devenit ținta atacurilor atât ale coaliției internaționale conduse de SUA, cât și ale aviației siriene și ale Rusiei. Aceasta din urmă a lansat o campanie aeriană în Siria pe 30 septembrie acest an.