Italian prins cu DROGURI la Aerportul Aeroportul Henri Coandă. A prezentat ACTE FALSE

Poliţiştii de frontieră de pe Aeroportul Henri Coandă au depistat un cetăţean italian care ar fi încercat să iasă din ţară cu aproximativ 73 grame de cocaină. Bărbatul ar fi prezentat un act de identitate fals. Cazul a fost preluat de procurorii DIICOT.

06 mai 2018, 12:39
Italian prins cu DROGURI la Aerportul Aeroportul Henri Coandă. A prezentat ACTE FALSE

Poliţiştii de frontieră făcut ulterior un control amănunţit asupra bărbatului şi al bagajelor.

„În data de 05.05.2018, ora 21.23, la P.T.F Aeroport International Henri Coandă, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind în direcţia Barcelona-Ibiza, un cetăţean italian, în vârstă de 42 de ani. Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, persoana în cauză a prezentat o carte de identitate italiană. Poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului de călătorie, iar in urma verificărilor cu aparatura din dotare s-a stabilit ca acesta este fals”, se arată într-un comunicat al Poliţiei de Frontieră.

„În urma controlului, s-a descoperit în bagajul de cală, disimulată într-o pungă cu haine, o casetă ce conţinea o substanţă de culoare maro ce prezenta mirosul specific al cafelei, iar în interiorul acesteia a fost descoperită o altă pungă ce conţinea o substanţă de culoare albă, în greutate de 72,93 grame. În cadrul primelor verificări, substanţa a reacţionat pozitiv la testul de cocaină”, se mai arată în comunicatul Poliţiei de Frontieră.

DJ cunoscut, prins cu droguri de procurorii DIICOT

Persoana în cauză a declarat, potrivit poliţiştilor, că substanţa este cocaină şi că a cumparat-o pentru consum propriu, plătind suma de 2.000 de euro.

Potrivit sursei citate, în cauză, faţă de cetăţeanul italian se efectuează cercetări, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Structura Centrală, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, fals şi uz de fals. Totodata, procurorul de caz a emis pe numele bărbatului ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile.