Îţi aminteşti de Flavia Apostol, tânăra care cântărea 38 de kg? Nu o să-ţi vină să crezi cum arată astăzi

Inspiraţi de modele înţelese pe dos, mulţi dintre adolescenţii României au ajuns să sufere de boli de nutriţie. Se înfometează, se torturează şi, cel mai adesea, se autodistrug în numele unui etalon de frumuseţe întors cu susul în jos. Flavia Apostol a ajuns la un pas de moarte din cauza anorexiei. Din fericire. tânăra a reuşit să treacă peste probleme şi să ia în greutate. 

24 apr. 2014, 19:04

Inspiraţi de modele înţelese pe dos, mulţi dintre adolescenţii României au ajuns să sufere de boli de nutriţie. Se înfometează, se torturează şi, cel mai adesea, se autodistrug în numele unui etalon de frumuseţe întors cu susul în jos. Flavia Apostol a ajuns la un pas de moarte din cauza anorexiei. În urmă cu ceva vreme, Flavia ajunsese la un pas de moarte. Mâncare îi devenise otrava, iar oglinda, cel mai mare duşman. Cântărea, pe atunci, 38 de kilograme, însă tot i se părea că e grasă.

Vezi cum arăta Flavia Apostol în urmă cu un an. GALERIE FOTO

Vorbele dure ale unui prieten au adus-o în faţa realităţii. Acum, Flavia crede că şi-a depăşit problema şi a început să ia în greutate, ceea ce înseamnă că a făcut primii paşi spre o viaţă normală, în care să poată să se hrănească. În acest moment, frumoasa blondă cântăreşte 48 de kilograme.

Într-un singur an numărul tinerilor care suferă de anorexie a crescut simţitor până la 12 ori. Anorexia nu e un moft, ci o afecţiune psihică care poate ucide dacă nu e tratată la timp. Mii de adolescenţi din întreaga lume au ajuns să se înfometeze în numele sutelor de site-uri care vând pilula siluetei perfecte într-un timp absolut.

Anorexia se instalează hoţeşte în mintea şi sufletul omului având cauze diverse, drame, depresii, nevoi, dorinţe neîmplinite. Refuzul de a mânca pentru a dobândi măcar o formă a perfecţiunii, cea fizică, îi transformă pe tinerii care se luptă cu această boală din oameni în schelete cu inima înceată.

România TV a prezentat în octombrie povestea celei mai slabe femei din România, Flavia Apostol.