ÎŢI DĂ FIORI: Un post de radio din Rusia transmite MESAJE CODIFICATE VIDEO

Un post de radio misterios din Rusia transmite de mai bine de 40 de ani un semnal ciudat, ca un bâzăit, urmat de o voce care citeşte un cod, ce nu poate fi descifrat.

06 ian. 2015, 13:10
ÎŢI DĂ FIORI: Un post de radio din Rusia transmite MESAJE CODIFICATE VIDEO

Postul a fost numit „The Buzzer” şi emite permanent un sunet asemănător unui bâzăit. La anumite intervale, sunetul este întrerupt de vocea unui bărbat cu un accent puternic rusesc care pronunţă un cod, urmat de alte numere şi cuvinte. Sunetul este regulat, constant, fiind înregistrate câte 25 de bâzâituri pe minut, cu o pauză de o secundă între ele.

Nimeni nu ştie cine transmite pe acest canal, iar în timp ce unele teorii spun că postul de radio aparţine armatei ruse, altele consideră că este vorba de cercetări ştiinţifice secrete.

Sunetul şi mesajele se transmit pe frecvenţa de unde scurte de 4625 kHz şi poate fi ascultată de oricine folosind ACEST LINK. Prima emisie a avut loc în anii 1970.


Timp de câţiva ani mesajele au fost transmise din apropierea oraşului Povarovo, de lângă Moscova, însă din septembrie 2010 locaţia a fost schimbată, în vestul Rusiei, lângă localitatea Pskov. Informaţiile transmise prin acest radio sunt considerate a fi o modalitate secretă pentru ca ruşii să comunice cu spionii lor, fără ca mesajele să poată fi interceptate sau urmărite.

Citeşte şi „Se va produce pe 4 ianuarie, la ora 9,47”. Mesajul viral care a alertat toată Planeta

Postul de radio „The Buzzer” şi-a schimbat numele de cod de-a lungul timpului. Până în anul 2010 vocea anunţa, la începutul mesajului, UVB-76 sau UZB-76, darde aproape patru ani transmisiunile sunt precedate de semnalul MDZhB.

Alte lucruri misterioase şi la fel de interesante sunt legate de mesajele transmise. Unele mesaje sunt repetate de-a lungul lunilor sau anilor. De exemplu, în 26 ianuarie 2011 operatorul a citit mesajul „ILOTICIN 39 19 69 46”, informaţie care a fost repetată şi în data de 11 mai 2011.

Important este şi faptul că unele mesaje apar în preajma unor evenimente internaţionale notabile. De exemplu, în 18 martie 2014, cu mai puţin de 24 de ore după ce Crimeea a votat anexarea la Federaţia Rusă, vocea a citit mesajul „TERRAKOTA. MDZhB. MDZhB. 81 26 TERRAKOTA„.

În luna noiembrie, au fost transmise informaţii de 28 de operatori diferiţi.

Pasionaţi de mistere din întreaga lume discută pe forumuri despre originea şi scopul acestui post de radio, care pare să transmită mesaje codificate. Indiferent dacă vorbim despre o staţie radio a armatei ruse pentru spionii globali, o staţie de cercetare ştiinţitifcă sau o simplă farsă, postul „The Buzzer” va atrage mulţi curioşi şi şi mai multe ipoteze.