Îţi place când toarce pisica? Iata şi ce beneficii îţi aduce

In Egiptul Antic pisica era nu doar rasfatata, ci chiar adorata. Multa vreme oamenii de stiinta au incercat sa descopere motivele pentru care egiptenii glorificau pisicile. Dupa multe analize, ei cred ca este vorba despre abilitatea pisicii de autovindecare, specifica tuturor felinelor. 

06 nov. 2017, 05:20
Îţi place când toarce pisica? Iata şi ce beneficii îţi aduce

Cum stim ca pisicile au puteri vindecatoare

Noi studii au adus dovezi care sustin ca torsul pisicii actioneaza precum cu aparat terapeutic, care nu doar ca regenereaza corpul, dar ii si mareste rezistenta la boli. S-a demonstrat ca torsul accelereaza vindecarea oaselor si a organelor, dar aduce si o imbunatatire importanta a densitatii lor. Trebuie spus, totusi, ca pisicile nu torc doar atunci cand sunt multumite, asa cum gresit cred multi oameni. S-a observat ca pisicile torc si in circumstante mai putin placute, cand sunt ranite, speriate ori cand nasc. Asta inseamna ca torsul joaca un rol important in mecanismul de supravietuire. De altfel, inca din cele mai vechi timpuri oamenii au admirat pisicile pentru abilitatea lor miraculoasa de a-si reveni dupa rani grave. Tocmai de aceea si-au capatat renumele ca o pisica are „noua vieti”. 

Cum a influentat acest lucru istoria culturala?

Prin investigatii si analize se presupune ca multe dintre societatile din trecut foloseau aceelasi principii ale vindecarii vibrationale, asemanator cu cel al felinelor. Sunt sanse mari ca o terapie pe baza unui sunet similar sa fi fost adoptata de egipteni si folosita in scopuri medicale.

Pentru asta preotesele care slujeau zeita pisica Bastet foloseau sistrum, un instrument muzical care genera ultrasunete – acestea sunt o modalitate extraordinara de vindecare si este folosit in multe spitale si clinici. Anumite ultrasunete vindeca diverse afectiuni precum fibroze chistice si anumite forme de cancer. Ceea ce inseamna ca era posibil ca ceremoniile in care se folosea sistra sa fie organizate in special pentru a amplifica efectul de vindecare.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.