Îţi place SALAMUL DE SIBIU? Ai face bine să citeşti asta

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță că pe 19 februarie 2016 a fost publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene Regulamentul de punere în aplicare al Comisiei Europene din data de 9 februarie 2016, în cadrul căruia "Salamul de Sibiu" (IGP) a fost înregistrat ca produs de Indicație Geografică Protejată. Acesta este al doilea produs românesc de acest fel după Magiunul de Topoloveni.

19 feb. 2016, 13:36
Îţi place SALAMUL DE SIBIU? Ai face bine să citeşti asta

Producătorii de salam de Sibiu din România au făcut deja planurile de promovare a celebrului salam care ajunge şi acum la export, scrie economica.net. „Anul viitor va fi anul salamului de Sibiu românesc. Ne-am gândit deja la un program de promovare destul de amplu. Vom promova salamul de Sibiu atât în UE cât şi în ţările terţe, dar până atunci aşteptăm publicarea deciziei în Jurnalul Oficial al UE”, a declarat Carmen Gavrilescu, preşedintele Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu (APSS) ce reunește cei mai relevanți producători de Salam de Sibiu din România, respectiv Agricola Bacău, Aldis, H&E Reinert, Salsi SA și Scandia Româna.

Citeşte şi Sprijin alocat temporar producătorilor de legume şi fructe. Cum poţi obţine fondurile

Acești producători realizează în momentul de față peste 90% din producția de Salam de Sibiu în România, estimată la 30 de milioane de euro.

Mai multe detalii aici.