Îţi usuci mâinile la aparat sau cu prosop de hârtie? Află ce este mai sănătos

Stii deja cat de important este sa te speli pe maini, insa stiai ca, la fel de importanta este si maniera in care iti usuci mainile? „Mainile umede, abia spalate, pot avea inca pe ele bacterii si virusi care nu vor fi inlaturati decat in timpul procesului de uscare”, sustine medicul Mark Wilcox, co-autorul unui studiu – in care s-au testat trei metode populare de uscare a mainilor –publicat in Journal of Hospital Infection.

19 apr. 2015, 19:42
Îţi usuci mâinile la aparat sau cu prosop de hârtie? Află ce este mai sănătos

Garantat iti usuca rapid mainile, insa, potrivit studiului amintit mai devreme, aceste aparate imprastie de patru ori mai multi germeni decat un uscator normal de maini care foloseste aerul cald.

„Din cauza modului de proiectie a aparatului, aerul este imprastie in sus bacteriile si tocmai de aceea te-ai putea trezi cu ele in fata”, sustine Wilcox.

Datorita faptului ca intensitatea cu care sufla aerul este mai scazuta decat uscatoarele cu aer rece, vor fi pusi in circulatie mai putini germeni si bacterii. Insa acest lucru poate cauza alte probleme mari, spune Wilcox: „Foarte multi oameni sunt grabiti sa-si usuce palmele asa ca sfarsec prin a se sterge de pantaloni – ceea ce nu face decat sa apropie bacteriile de hainele lor”.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.