Iubita lui Pistorious se întâlnise cu fostul ei prieten cu două zile înainte de a fi ucisă

Fotomodelul Reeva Steenkamp, prietena campionului paralimpic Oscar Pistorius, se întânise cu două zile înainte de a fi ucisă de el cu fostul ei prieten, Warren Lahoud, cu care a fost împreună timp de 5 ani înainte de a-l cunoaşte pe atlet.

11 mart. 2013, 21:26
Iubita lui Pistorious se întâlnise cu fostul ei prieten cu două zile înainte de a fi ucisă

Poliţiştii care investighează circumstanţele în care a murit fotomodelul Reeva Steenkamp, în care acuzatul este prietenul ei, campionul paralimpic Oscar Pistorius, au aflat că ea se întâlnise la o cafea cu fostul ei prieten, omul de afaceri Warren Lahoud. Întâlnirea avusese loc cu două zile înainte ca Reeva să moară împuşcată cu patru gloanţe în camera de baie din luxoasa locuinţă a atletului din Africa de Sud, scrie The Sun.

Citeşte şi: Oscar Pistorius şi-a ucis iubita când a aflat că va fi tată

Pistorius o sunase de două ori pe Reeva în timp ce ea stătea de vorbă la o cafea cu Lahoud. „Am întrebat-o dacă totul este în regulă. El o sunase de două ori. Am întrebat-o, iar ea mi-a răspuns că nu s-a întâmplat nimic. M-a sunat şi ne-am întâlnit la o cafea. Asta a fost tot. Cu o săptămână înainte vorbisem prin SMS şi stabilisem să ne întâlnim”, a povestit Warren într-un documentar despre presupusul asasinat comis de Pistorius.

Atletul a negat însă acuzaţiile, spunând că a împuşcat-o pe Reeva din greşeală, confudând-o cu un hoţ. Declaraţiile lui nu i-au impresionat însă pe procurori, mai ales că aceştia aflaseră că, înainte de tragicul incident, cei doi se certaseră rău.

Reeva”părea că se simte bine. Nu am discutat despre relaţiile personale, între noi a fost o întâlnire ca între prieteni. Nu părea să fie neferictă. Îmi spusese că ea nu poate sta alături de cineva cu care nu este fericită, aşa că nu ar fi stat lângă o astfel de persoană”, a mai spus Lahoud.