Iubita lui Radu Mazăre, în vizită la arest: Fiecare zi e tristă fără el. Normal că îmi era dor de el VIDEO

Iubita lui Radu Mazăre l-a vizitat pe primarul suspendat al Constanţei în Arestul Central al Capitalei. Aceasta a declarat jurnaliştilor prezenţi că i-a adus mâncare, legume, fructe dar şi cărţi de citit. Totodată, ea a menţionat că starea psihică a edilului este bună.

06 mai 2015, 09:24
Iubita lui Radu Mazăre, în vizită la arest: Fiecare zi e tristă fără el. Normal că îmi era dor de el VIDEO

Iubita lui Radu Mazăre a declarat înainte de vizita în arest că primarul suspendat al Constanţei aşteaptă să facă contestaţie la decizia DNA de arestare preventivă.

Citeşte şi: Petrecere de 1 Mai la Constanţa, fără primarul Radu Mazăre, plecat la „Beciul Domnesc” VIDEO

Nu i-am adus nici nisip, nici scoici. Nu i-am adus decât fructe, legume, mâncare şi atâta tot, cărţi de citit (…)
Starea lui Mazăre este bună. Aşteaptă să facă contestaţie”, a precizat iubita lui Radu Mazăre.

În plus, iubita edilului a povestit că este tristă fără el şi că i-a fost dor mai ales că nu l-a văzut de aproape două săptămâni.

„Fiecare zi e tristă fără Radu Mazăre. Normal că îmi era dor de el, dar l-am văzut ieri un pic la proces.
Psihic vorbind, e ok. Stă foarte bine. Nu are nicio problemă”, a adăugat iubita lui Radu Mazăre.

Radu Mazăre se află după gratii până la sfârşitul lunii mai. Înalta Curte de Casație și Justiție a decis în 29 aprilie prelungirea arestării preventive pentru 30 de zile față de primarul municipiului Constanța, Radu Mazăre, cercetat pentru trei infracțiuni de luare de mită, două infracțiuni de conflict de interese și abuz în serviciu. 

Potrivit DNA, în perioada 2006-2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat și primit circa 2 milioane de euro de la reprezentanții a două societăți comerciale, în scopul facilitării emiterii documentațiilor de urbanism necesare dezvoltării unor proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenționau să le dezvolte în Constanța.

CITEŞTE ŞI: Cum s-au îmbărbătat Radu Mazăre şi Nicuşor Constantinescu la instanţa supremă VIDEO

„Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanții societății respective cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât și prin intermediul celuilalt inculpat.

În perioada 2008-2014, Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la o societate comercială peste 7 milioane de euro pentru că a asigurat acesteia câștigarea unei licitații organizate de Primăria Constanța pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a orașului.

În același timp, între firma respectivă și instituția publică condusă de Mazăre a fost încheiat un contract având ca obiect delegarea serviciului de salubrizare pentru o perioadă de 25 de ani, cu un cost total estimat de 1.194.056.850 lei — cca 335 milioane de euro”, precizează DNA.

Potrivit sursei citate, în perioada noiembrie 2006-2013, edilul Constanței a participat la încheierea a 12 contracte între primărie și societatea controlată de el și de celălalt inculpat, în valoare totală de peste 6 milioane lei.

„În perioada noiembrie 2008-2012, Mazăre a semnat 13 contracte, acorduri cadru și contracte subsecvente încheiate între primărie și o societate la care era asociat Strutinsky, în valoare totală de peste 23 milioane lei. Aceste contracte au vizat achiziția unor servicii artistice desfășurate cu diverse ocazii, organizarea unor spectacole artistice, serviciul de pază a bunurilor publice și private aparținând municipiului Constanța, serviciul de protecție a funcționarilor Primăriei Municipiului Constanța aflați în exercițiul funcțiunii în perioada 15 februarie 2009-15 februarie 2012, etc”, arată DNA.

Procurorii au constatat că, în ambele cazuri, au fost obținute foloase atât pentru sine, prin societatea pe care o controla și cu care Radu Mazăre s-a aflat în raporturi comerciale în ultimii 5 ani, înainte de comiterea faptei, cât și pentru Sorin Strutinsky.