Iubita lui Remus Cernea intră în politică: Ioana Stăniloiu vrea să candideze la Primăria Sectorului 1

Remus Cernea împreună cu iubita sa au mers, joi, la Senat pentru a redepune Legea Parteneriatului Civil. Ioana Stăniloiu a declarat că vrea să se implice în politică şi să candideze la locale.

03 mart. 2016, 13:01
Iubita lui Remus Cernea intră în politică: Ioana Stăniloiu vrea să candideze la Primăria Sectorului 1

Vom merge la Senat să o depunem, legea este proaspăt printată. Este o lege importantă, ar fi un pas major pentru democraţia din România, ca parteneriatul civil să fie recunoscut prin lege„, a declarat deputatul independent Remus Cernea, precizând că peste 800.000 de mii de cetăţeni trăiesc în astfel de uniuni civile, conform ultimelor statistici.

Remus Cernea a afirmat că aşa cum au anunţat, luni, vrea să se implice împreună cu iubita sa în mai multe proiecte.

Noi am anunţat, luni, că ne implicăm activ, împreună pentru susţinerea acestei legi. Totodată ne-am decis ca pe lângă această campanie să ne implicăm împreună în multe altele. Ioana va prelua microfoanele şi va face anunţul pentru care v-am chemat aici„, a afirmat Remus Cernea.

La rândul său Ioana Stăniloiu a declarat că doreşte să se implice în viaţa politică pentru că a văzut care este „nivelul în Parlament”.

„Doresc să mă implic în viaţa politică. Această decizie am luat-o acum câteva luni de zile când am fost în Parlament şi am urmărit discuţia despre parteneriatul civil. Argumentele unor parlamentari împotriva legii au fost Sodoma şi Gomora şi Vechiul Testament. Acestea nu sunt argumente, sunt pseudoargumente şi am realizat că în politică este nevoie de oameni cu un spirit critic, cu o gândire raţională şi cerebrali”, a susţinut Ioana Stăniloiu.

Ea a spus că se gândeşte să candideze la Primăria Sectorului 1, dar nu a putut preciza cum îşi va finanţa campania electorală.

„Pentru început mă gândesc să candidez la primăria, bănuiesc, Sectorului 1. Nu –am hotărât exact. Ca independent”, a spus Ioana, afirmând că nu exclude nici o candidatură pentru un post de consilier la Primăria Sectorului 1.

Întrebată cu ce se ocupă, Ioana Stăniloiu a răspuns că are „foarte multe activităţi, foarte multe pasiuni”, precizând că a terminat Conservatorul, joacă şah, şi momentan este studentă. Iubita lui Remus Cernea are 27 de ani.

Remus Cernea a spus că expunerea mediatică de care a avut parte după ce şi-a sărutat iubita a fost „excepţională” şi a văzut „un val uriaş de simpatie faţă de efortul şi de gestul” acestora.

În iunie 2014, Camera Deputaţilor a respins, în calitatea de for decizional, proiectul de lege iniţiat de Remus Cernea care prevedea posibilitatea încheierii parteneriatului civil între persoanele de acelaşi sex, Cernea îndemnându-i pe parlamentari să recunoască drepturile cetăţenilor şi “să nu le arunce la coş”.