Iubitul te evită? Ce e de făcut

La începutul relației voastre, te suna de zeci de ori pe zi și erai centrul universului său. Dar, de la un timp, iubitul tău s-a îndepărtat de tine. Pare mereu preocupat, nu mai comunică, apelurile telefonice din timpul zilei s-au rărit. Ai senzația că preferă să nu dea cu ochii de tine...

13 iul. 2017, 08:53
Iubitul te evită? Ce e de făcut

Se spune că dragostea dispare după 3 ani. De fapt,durata unei relații depinde de fiecare cuplu. Problemele se rezolvă cu tact și bunăvoință -și e necesar să existe comunicare.

Fă-l să te observe iar
În primul rând, trebuie să știi ce să nu faci dacă te ignoră iubitul:nu dramatiza și nu fă crize de isterie. Nu-l acuza, nu îl întrerupe,nu ridica vocea la el, nu-i reproșa,nu-l cicăli și nu te plânge. Acționează inteligent! Încearcă să-ți dai seama ce anume nu merge. Gândește-te la o strategie de a-i capta din nou atenția.

Prepară-i o cină romantică
Înainte de a căuta înțelegere, caută să-l înțelegi și tu pe el. Gătește mâncarea lui favorită,îmbracă-te frumos, aranjează-te. Când vine acasă, spune-i că apreciezi faptul că muncește din greu ca să vă fie bine amândurora. Știi cât de ocupat e, ai vrut doar să petreci puțin timp cu el. Întreabă-l cum îi mai merge la serviciu și dacă îl poți ajuta cu ceva. Declară-i că el este important pentru tine și vrei să fie fericit și că dacă nu are timp atunci și e obosit, tu îl înțelegi.

Analizează-ți comportamentul
Poate te-ai transformat într-o iubită cicălitoare, care nu mai e mulțumită de nimic, sau poate ai vrut să-l transformi într-un cățeluș fără personalitate. Un bărbat nu vrea să fie veșnic pus la zid și certat. Uită-te la tine: tu mai ești la fel ca la început, drăgăstoasă și calmă? Bărbații tind să fugă, atunci când au conflicte cu partenera, și să se refugieze în muncă, să iasă cu prietenii sau să caute alinare într-o altă relație.

Oferă-i spațiu
Unii bărbați își exprimă mai greu emoțiile și mai ales frustrările. Lasă-l să se liniștească câteva zile și fă și tu același lucru. Când se întoarce acasă, stați amândoi de vorbă și expuneți-vă pe rând nemulțumirile, evitând tonul de reproș. Dacă a intervenit o altă femeie și este hotărât să plece, lasă-l. Nu are sens să ții pe cineva lângă tine cu forța. Este frustrant pentru amândoi. Dacă nu există o a treia persoană încearcă să ai răbdare cu partenerul tău, dacă-l iubești cu adevărat. În dragoste nu curge numai lapte și miere.

Sfat: Dacă nu reușiți să rezolvați împreună această situație, ați putea apela la un duhovnic, dacă aveți unul, și/sau la un consilier marital.

Cum să păstrezi o relaţie la distanţă