Iuliana Tudor: „M-au acuzat că am greșit promovând folclorul prin tineri ca Smiley, Delia sau Andra“

Iuliana Tudor e de părere că publicul tânăr poate să fie atras de muzică populară, dacă e promovată într-un mod inteligent, prin intermediul rețelelor sociale, unde tânăra generație petrece foarte mult timp.

14 sept. 2022, 18:58
Iuliana Tudor: „M-au acuzat că am greșit promovând folclorul prin tineri ca Smiley, Delia sau Andra“

Iuliana Tudor (45 de ani) are o pasiune uriașă pentru folclor, pe care îl promovează cu fiecare ocazie de 23 de ani. Pe lângă muzică, prezentatoarea tv își vede mai departe de munca în televiziune și se pregătește pentru perioada adolescenței pe care o va traversa fiul ei, Tudor.

Îndrăgita prezentatoare pregătește noi surprize pentru cei care o urmăresc în această toamnă.

„În octombrie, vom reveni pe micul ecran. Am pregătit o surpriză pentru public și sper să răspundă multor așteptări. În curând vom anunța despre ce este vorba, dar acum pot spune doar că va fi un spectacol de televiziune cu muzică bună și mult umor”, a spus ea.

Întrebată dacă simte nevoia unei reinventări, în sensul în care să se reorienteze către alte formate și alt public, asemeni colegilor săi de breaslă, Iuliana a declarat:

„Am avut și am provocări puternice din partea TVR, astfel încât să fiu dedicată acestor proiecte în totalitate. „Vedeta populară“ a fost si este un proiect major, o premieră în rândul talent-show-urilor de la noi și original în conținut. Este ceea îmi place la fiecare program pe care îl semnez. De aceea și implicarea mea acolo este 100%. Și publicul ne-a urmat, ba chiar pot spune că am câștigat un segment important în rândul publicului din urbanul mare pe care nu l-am avut până acum. Deci, deocamdată, reinventăm la TVR și răspundem astfel așteptărilor publicului. Atât timp cât ne vor urma și susține prin audiențele înregistrate, drumul meu continuă aici! Mă interesează mult și mediul online. Este o zonă pentru care nu am investit timp, pentru că nu l-am avut. Dar va veni și momentul pentru asta”, a spus ea, în cadrul unui interviu pentru Adevărul.

Iuliana Tudor a vorbit și despre cum reușește să ajungă la publicul tânăr cu activitățile sale, având în vedere că tinerii consumă în mod special conținut online.

„Publicul nostru este, pe de o parte, consumatorul clasic de muzică populară și, pe de altă parte, cei care se lasă surprinși de faptul că o emisiune de folclor reușește să-i țină în fața micului ecran, în ciuda faptului că nu au consumat niciodată genul. Către ei ne-am îndreptat atenția și i-am câștigat. Nota de divertisment, ideea de competiție, câteodată și controversa de opinii îi atrag și pe cei tineri, indiferent de generații. Amintiți-vă că la „O dată-n viață“ un procent important de public era alcătuit din copii. Copii foarte mici. Deci se poate, dacă există creativitate!”, a explicat ea.

Pe TikTok sunt multe filmulețe care au ca fundal muzical muzică populară? E în beneficiul folclorului? E un compromis ncesar, de genul „mai bine așa, decât deloc“?

„Nu pot să judec eu asta. Cred că muzica e pentru toți și fiecare muzică își are publicul său. Datoria mea este să mențin la TVR aceste valori, fără să le comercializăm foarte tare, și să oferim și componenta culturală a fenomenului. Când am început „O dată-n viață“, mulți m-au acuzat că am greșit promovând folclorul prin tineri ca Smiley, Delia sau Andra. S-a dovedit că a fost cea mai bună formă de a aduce folclorul în club sau în concertele artiștilor și astfel către tineri. A fost un pariu câștigat. Acum la „Vedeta Populară“, 80% din concurenți au vârste între 16-19 ani”, a continuat prezentatoarea.

Citește și Dinu Maxer, anunţ neaşteptat după 14 ani de căsnicie cu Deea. „Copiii te îndepărtează, uneori, ca și cuplu”

Citește și Ana Baniciu a renunţat! Ce se întâmplă cu nunta vedetei: „Astea sunt deciziile noastre”