Ivan Patzaichin a murit. Mesaj emoţionant postat de familie pe pagina de Facebook a lui Ivan Patzachin

Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai mari campioni pe care i-a avut România, a murit astăzi, la vârsta de 71 de ani.

05 sept. 2021, 10:48

Canoistul Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani. Familia sa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care anunţă că ”Ivan a plecat şi nu se mai întoarce”.

”Ivan a plecat. Şi nu se mai întoarce”, este mesajul semnat ”Familia” şi postat pe pagina de Facebook a sportivului.

Sportivul a murit după o lungă suferinţă.  El era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală. Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în judeţul Tulcea.

Ivan Patzaichin a murit! Legendarul canoist avea 71 de ani şi suferea de o boală incurabilă

Este cvadruplu laureat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 şi 1984 şi triplu laureat cu argint.

Ivan a plecat. Și nu se mai întoarce.Familia

Posted by Ivan Patzaichin on Sunday, September 5, 2021

 

 

Lumea sportului românesc e în doliu. A murit canotorul Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, mondial şi european
Potrivit surselor, Ivan Patzaichin a stat internat la Spitalul Elias 3 luni, fiind diagnosticat cu o boală incurabilă. Starea lui s-a agravat în ultima perioadă, iar astăzi a fost confirmat decesul său.

Patzaichin a câştigat 7 medalii la cele 5 Jocuri Olimpice la care a participat şi nici măcar pagaia ruptă nu a putut să îl oprească din drumul spre aurul olimpic. Fostul sportiv, pe lângă medaliile câştigate, a primit şi Colanul de Argint, cea mai înaltă distincţie acordată de Comitetul Internaţional Olimpic.

Ivan Patzaichin, „campionul cu pagaia ruptă”. Povestea unei legende a sportului
Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, în satul Mila 23, comuna Crişan, judeţul Tulcea, acolo unde a fost numit cetăţean de onoare. S-a dedicat 17 ani sportului şi a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic. A fost campion european în 1969. A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Mondiale. Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii, între 1968 şi 1984, cucerind de patru ori aurul olimpic: Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 şi de trei ori medalia de argint (1972, 1980 şi 1984).

Ivan Patzaichin a fost declarat Sportivul Secolului XX de Federaţia Internaţională de Kaiac-Canoe.