Ivan Patzaichin a fost înmormântat la Cimitirul Bellu. Funeraliile s-au ţinut cu onoruri militare VIDEO

Ivan Patzaichin a fost condus, marţi, pe ultimul drum. Ivan Patzaichin își va găsi odihna veșnică la Cimitirul Bellu din Capitală.

07 sept. 2021, 15:25

Ivan Patzaichin a fost înmormântat marți, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare.

UPDATE: Ora 15:15. Funeraliile de la Cimitirul Bellu s-au încheiat. Ivan Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare, cu trei focuri de armă, în prezența a aproximativ 400 de persoane.

UPDATE: Ora 14:45. Cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Bellu, acolo unde aproximativ 400 de persoane au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Ivan Patzaichin.

UPDATE: Ora 14:35. CS Dinamo şi-a luat adio, marţi, de la marele sportiv Ivan Patzaichi, al cărui sicriu cu trupul neînsufleţit a fost depus la clubul din Şoseaua Ştefan cel Mare. „Ivan ne-a vizitat ultima dată. Înainte, când venea la Dinamo, ne umplea inimile cu bunătatea şi vorba sa lină. Acum ni le-a umplut de lacrimi. Ştiam că nimic nu este etern, poate doar faima, însă Ivan a plecat mult prea devreme dintre noi. Mai avea atât de multe lecţii să ne predea în amfiteatrul generozităţii sale fără seamăn.Ivan va mai rămâne un strop de timp în jurul nostru, cale de 40 de zile. După care ne va veghea pe toţi de sus. Cândva, ne vom revedea cu el şi îi vom spune cât de mult l-am iubit. Pentru că, poate copleşiţi de aura sa, n-am ştiut cum să-i arătăm toată dragostea noastră atât timp cât l-am avut lângă noi! ADIO, AMIRALE”, este mesajul transmis de CS Dinamo.

 

UPDTE: Ora 14:30. „Azi și de-a lungul vieții lui s-a scris infinit de mult. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume, ci a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur. Îl necăjeam când îi spuneam că este prea bun, mai ales la restaurant, când voia să mănânce și să ducă furculița spre gură, iar cineva îl bătea pe umăr pentru o poză sau autograf. El lăsa furculița plină înapoi de fiecare dată și făcea o poză. Acesta era tatăl meu. Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist sau să dezamăgească pe cineva. A iubit oameni, a iubit sportul, iar pe mine și pe mama ne-a adorat. Viața lui a fost frumoasă, chiar dacă nu întotdeauna a fost ușoară. A iubit viața, iar viața l-a iubit. Din păcate, în acest an, ursitoarea cea rea și-a adus aminte de el și acum l-a luat de lângă noi”, spus Ivone, fiica lui Ivan Patzaichin.

UPDATE: Ora 14:15. La finalul slujbei, cortegiul funerar a plecat spre cimitirul Bellu,  pe traseul: CS Dinamo – Șos. Ștefan cel Mare – Calea Dorobanților – Bd. Dacia – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Dimitrie Cantemir – Calea Șerban Vodă – Piața Eroii Revoluției – Cimitirul Bellu.

UPDATE: Ora 13:45. Oamenii au început să sosească la Cimitirul Bellu. Aproximativ 100 de persoane sunt deja acolo, printre ele aflându-se și Leon Rotman, fost canoist, dublu campion olimpic la Melbourne, în 1956. Printre cei care și-au făcut prezența la CS Dinamo se numără Principele Radu, din partea Casei Regale, Aurel Temișan, Horia Brenciu, Elisabeta Lipă, Mihai Covaliu sau Ioan Andone. „Din păcate, încet, încet se duc mulți. El era unul dintre cei care mai puteau să trăiască și să mai învețe generațiile tinere. Asta e învățătură de minte, să ne controlăm că nu mai suntem tineri. Vorbeam după victorii sau după înfrângeri, când ne întâlneam la club. Spunea că unii nu muncesc pentru echipă așa cum ar fi trebuit. Viziunea lui despre sport era că trebuie să muncești. Doar din talent, nu o să reușești niciodată”, a declarat Ioan Andone.

UPDATE: La 13:05, a început slujba religioasă în memoria fostului mare campion, care are loc la sediul CS Dinamo. De la ora 14:00 se va pleca spre cimitirul Bellu, pe traseul: CS Dinamo – Șos. Ștefan cel Mare – Calea Dorobanților – Bd. Dacia – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Dimitrie Cantemir – Calea Șerban Vodă – Piața Eroii Revoluției – Cimitirul Bellu.

Ivan Patzaichin va fi înmormântat marți, la Cimitirul Bellu, cu onoruri militare

Ivan Patzaichin va fi condus, marţi, pe ultimul drum. La ora 13_00, marelui campion îi va fi adus un ultim omagiu, la Clubul Sportiv Dinamo. Acolo vor avea loc funeraliile, cu onoruri militare.  Ivan Patzaichin a încetat din viaţă duminică, la vârsta de 71 de ani. Familia sa a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cutremurător. „Ivan a plecat. Şi nu se mai întoarce”, este mesajul semnat „Familia”.

Ivan Patzaichin, „campionul cu pagaia ruptă”. Povestea unei legende a sportului

Ivan Patzaichin a murit după o lungă suferinţă, cauzată de un cancer pulmonar. Acesta era internat de mai bine de o lună la Spitalul Elias din Capitală.

Ultimul mesaj trimis de Ivan Patzaichin de pe patul de spital. „Este spre bine!”

Ivan Patzaichin s-a născut la 26 noiembrie 1949, în satul Mila 23, comuna Crişan, judeţul Tulcea, acolo unde a fost numit cetăţean de onoare. S-a dedicat 17 ani sportului şi a câştigat peste 40 de titluri de campion naţional şi peste 30 de campion balcanic. A fost campion european în 1969. A cucerit de opt ori medalia de aur, de şapte ori pe cea de argint şi de alte şapte ori pe cea de bronz la Mondiale. Cele mai mari performanţe le-a obţinut la Jocurile Olimpice, la care a fost prezent la cinci ediţii, între 1968 şi 1984, cucerind de patru ori aurul olimpic: Mexic 1968, Munchen 1972, Moscova 1980 şi Los Angeles 1984 şi de trei ori medalia de argint (1972, 1980 şi 1984).