Ivan (PSD): Liberalii să se uite mai puţin în sondaje şi mai mult la guvernare!

Cătălin Ivan crede că e mai uşor ca o alianţă să fie unită în opoziţie decât la guvernare şi spune că PNL se gândeşte prea mult la voturi. 

22 mai 2013, 07:54
Ivan (PSD): Liberalii să se uite mai puţin în sondaje şi mai mult la guvernare!

Unii liberali au lăsat doar PSD-ul să-şi asume lucrurile grele ale guvernării, declară purtătorul de cuvânt al Partidului Social Democrat, Cătălin Ivan într-un interviu la RFI. El precizează că protocolul USL „nu trebuie renegociat de la zero”, ci doar „întărit”, după scandalul Sorin Roşca Stănescu.

Europarlamentarul Cătălin Ivan declară că „dorinţa PSD-ului este ca Uniunea Social Liberală să fie la fel de eficientă şi la guvernare, cum a fost în Opoziţie. Cât am fost în Opoziţie, aţi văzut că toate bătăliile duse au fost câştigate, pentru că am fost uniţi, am vorbit pe aceeaşi voce, am spus aceleaşi lucruri şi am făcut exact cum am vorbit. La guvernare, în schimb, lucrurile s-au schimbat şi e normal să se schimbe, pentru că este altă situaţie în care ne aflăm cu toţii. Sunt foarte multe decizii importante pe care Guvernul trebuie să şi le asume, sunt reforme de făcut, sunt de multe ori decizii dificile şi dureroase, care trebuie asumate de toate partidele aflate la guvernare. Când aceste decizii trebuiau luate sau urmau a fi luate, mulţi colegi s-au gândit mai degrabă la efectul electoral, pierd voturi, nu pierd voturi”.

Purtătorul de cuvânt al PSD spune că „unii colegi liberali s-au gândit că au anul viitor alegeri prezidenţiale şi e mai bine să lase doar PSD-ul să-şi asume lucrurile grele ale guvernării, ceea ce nu este corect„.

Cătălin Ivan afirmă că protocolul USL trebuie „reanalizat”, după scandalul Sorin Roşca Stănescu: „Suntem la guvernare, avem miniştri şi liberali şi conservatori şi social-democraţi, lucrurile acestea trebuie să funcţioneze într-un anumit fel, partidele politice trebuie să se raporteze altfel unele la altele, iar lucrurile astea se vor rezolva. Eu cred că se vor rezolva foarte repede, în momentul în care liberalii vor înţelege că nu doar ei au alegeri anul viitor pentru preşedinţia României, cu toţii şi cu toţii îl susţinem pe Crin Antonescu. Prin urmare, dacă s-ar uita mai puţin la sondaje şi la alegerile de anul viitor şi mai mult la ce avem de făcut la guvernare, cred că ar fi mai bine pentru toată lumea”.

Ponta: Nu putem guverna cu unul care încarcă şi doi care descarcă VIDEO